Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty via Unsplash+

Hoofd, schouder, knie en teen?

11 lichaamsdelen die je tijdens het voorspel niet wil overslaan

Een aperitiefje, we kunnen het wel smaken en hetzelfde geldt ook voor het voorspel. Seks wordt nu eenmaal heel wat intiemer als we ook voldoende tijd besteden aan een kleine, maar intieme ‘intro’. Toch zouden we volgens de experts van Cosmopolitan nóg meer geduld moeten uitoefenen en tijdens het voorspel ook voldoende tijd moeten spenderen aan deze elf lichaamsdelen.

Een vluggertje kan heel opwindend zijn, maar we mogen af en toe niet vergeten om ook eens een beetje rustiger de koffer in te duiken. Dat doe ja natuurlijk het beste met een intiem en opwindend voorspel, maar hoe kan je je partner nog voor de seks tot het uiterste drijven? Neem gewoon voldoende tijd voor deze lichaamsdelen!

Het sleutelbeen

Het sleutelbeen kan zeer snel reageren op lichte aanrakingen. Hoewel het een willekeurig lichaamsdeel is, kan je partner het gebruiken om je te stimuleren op manieren waarvan je zelfs niet wist dat ze bestonden. Hoe je het sleutelbeen het best kan prikkelen? Laat de achterkant van je vingers over het bot lopen en gebruik je tong om de onderkant van het sleutelbeen te masseren.

Je handen

Volgens seksuologe Susan Kaye zitten er in onze handen evenveel zenuwuiteinden als in onze geslachtsorganen. Blinddoek je partner en laat zijn/haar/hun handen over je hele lichaam glijden. Dat is zowel opwindend voor je lief als voor jou!

Het gebied rond de ogen

Naast de ‘normale’ erogene zones kan ook het gebied rond je kijkers net zo sensueel en seksueel geprikkeld worden. Gebruik je duimen om zachtjes over de wenkbrauwen van je partner te strijken en geef zachte kusjes op de oogleden. Ook oogcontact tijdens het voorspel kan wonderen doen.

De binnenkant van de biceps en triceps

Het gebied rond de spieren is niet alleen heel gevoelig, maar ook heel makkelijk om subtiel te stimuleren. Maak langs de binnenkant van de biceps en triceps cirkelvormige bewegingen met je tong. Hoe dichter je bij de elleboog komt, hoe dunner de huid wordt. Ideaal om je partner helemaal wild te maken.

De tenen

Ook de tenen zouden wel degelijk een boost kunnen geven aan het voorspel. Geven jullie beiden groen licht om ze bij de seks te betrekken? Lik of zuig dan zachtjes aan elkaars voeten, want die zijn overgevoelig!

De bovenkant van de dij

De zenuwen die zich aan de bovenkant van onze dij bevinden zijn een van de gevoeligste zenuwen van ons lichaam. Save the best for the last en wacht tot het einde van je voorspel om met een vochtige vinger of je tong langzaam langs de dij te beweging, voordat je aan het ‘echte werk’ begint.

Het puntje waar je hals en sleutelbeen met elkaar verbonden zijn

Dat de kaaklijn een bijzonder erogene zone is, moet je ons niet meer vertellen, maar er is een zone die nóg gevoeliger is voor aanrakingen: het kleine puntje waar je hals je sleutelbeen raakt. De huid is daar dunner, wat de prikkels sterker maakt. Beweeg zachtjes met je mond over de plek, kus het en gebruik je adem om het gebied te verwarmen.

De tepels

Ga met je tong over de tepels van je partner, bijt er zachtjes in of begin bij het begin en streel ze met je vingertoppen. Of je nu al lang wist dat het je opwindt of je het voor het eerst probeert: voelen zal je ongetwijfeld.

Het schaambeen

Het schaambeen zachtjes masseren kan veel erotische gevoelens ontgrendelen. Als je klaar bent om een stapje verder te gaan, kan je het gebied tussen de penis of vagina en anus masseren met een paar vingers, om dan beetje bij beetje naar het geslachtsdeel toe te werken.

De schouders en rug

De achterkant van de rug of schouders kietelen kan heel spannend en opwindend zijn. Als jullie er klaar voor zijn, kan je de handen van jouw partner vastbinden en naast het kietelen ook kleine beetjes geven om het nog iets avontuurlijker te maken.

De oorlellen

Knabbelen aan de oorlellen, likken achter het oor of zachtjes in het oor blazen kan enorm opwindend zijn. Volgens seksuologe Xanet Pailet kan het zelfs zó opwindend worden dat sommige mensen er oorkrampen van kunnen krijgen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '