Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

2. Vraag waar jullie staan vóór je terug naar huis keert.

5 tips om je vakantieliefde te laten duren

Annelies Hart

Op vakantie bekijk je alles door een roze bril. De warmte voelt ineens aangenaam en niet beklemmend, het water in de zee is duidelijk blauwer en mensen lijken plots veel leuker. Niet moeilijk dat je dus sneller verliefd wordt. Maar wat als je die vakantieliefde niet achter wil laten op je vakantieplek? Dit zijn 5 tips om je relatie te laten duren.

Maak duidelijk wat je beiden zoekt.

Vakantie of niet, je wil vermijden dat je met andere verwachtingen in jullie fling stapt. Want stel je voor dat de ander echt gewoon op zoek is naar een weekje plezier, terwijl jij stiekem al droomt van een lang leven met je vakantielief!

‘Idealiter ben je van tevoren op de hoogte van de romantische positie van je zomerliefje, zodat je aan het einde van de reis niet voor een teleurstelling komt te staan’, raadt Bumbles relatie-expert Caroline West aan. ‘Vraag of hij/zij thuis al verwikkeld is in een situationship, of zelfs een relatie. Zo niet, pols je of hij/zij op zoek is naar iets voor de langere termijn.’

Weet waar je staat voor je vertrekt.

Communicatie is altijd belangrijk! Dus zorg ervoor dat je hét gesprek gehad hebt voor je terug huiswaarts keert. ‘Een leuke vraag is het niet, maar je moet voor het afscheid weten of je vakantielief nog contact wil eens jullie terug thuis zijn’, aldus Caroline. Laat de angst voor afwijzing je er niet van weerhouden om duidelijkheid te scheppen. Your future self will thank you. 

Bereid je voor op een langeafstandsrelatie.

‘Het is meer dan waarschijnlijk dat je zomervlam niet bij je in de buurt woont, wat betekent dat je je moet instellen op een langeafstandsrelatie’, legt Caroline uit. ‘Als het zover komt, spreek je best af om toch zeker wekelijks te videochatten. Zo heb je toch nog een beetje het gevoel dat je bij elkaar bent.’

Aanvaard de realiteit.

Eens je terug thuis bent, is het onvermijdelijk dat de vakantieblues toeslaat. En als je er dan nog eens een lief hebt opgescharreld, wordt die blues tien keer erger. Toch zal je moeten aanvaarden dat je leven geen plezierreisje kan blijven en dat je onvermijdelijk terug moet naar de dagelijkse realiteit. Inclusief werken en het huishouden.

‘Zoek plezier in terug thuis zijn, in plaats van te wensen dat je nog steeds op vakantie was’, raadt Caroline aan. ‘Je relatie zal ook beter stand houden als je elkaar leert kennen in het echte leven, dus integreer elkaar in jullie dagelijkse gewoontes.’

Mis je toch dat vakantiegevoel? Test dan samen nieuwe dingen uit. Zoals een nieuw restaurant, een leuke hobby of een wellness.

Plan je volgende trip al.

Langeafstandsrelaties zijn moeilijk, maar niet onoverkomelijk. Aangezien videochatten toch niet alles is, plan je best al in wanneer je elkaar de volgende keer gaat zien. Zo hebben jullie meteen iets om naar uit te kijken! Spreek ook af om om de beurt naar elkaar toe te komen, zo leer je elkaars leefwereld kennen. En samen eens naar een volledig andere plek gaan, kan ook wonderen doen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '