Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

'Door onze agenda vol te proppen met afspraakjes, geven we mensen niet de kans om echt iets voor ons te gaan betekenen.'

AHA: dit is het ‘ideale’ aantal dates om per maand in te plannen

Annelies Hart

Als je met elke match die je op Tinder of Bumble hebt op date zou moeten gaan, kom je waarschijnlijk dagen te kort. Een gulden middenweg vinden is dus het beste en gelukkig is er een expert die je daarbij kan helpen. Relatie-expert Rachael Lloyd legt uit hoeveel dates per maand ideaal voor je zijn.

Laten we even beginnen met een disclaimer: iedereen is anders. Dus wat voor een ander ideaal is, is dat voor jou misschien niet. Maar hoe we het ook draaien of keren, uitzoeken hoe en wanneer we moeten daten is niet simpel. Dus alle hulp van experts is welkom.

Het debat werd gestart in Groot-Brittannië nadat een deelneemster van ‘Love Island’ had laten weten dat ze op zo’n 10 dates per maand gaat. Het publiek had al snel een mening over haar datinggewoontes en begon zich dus vragen te stellen over het ideale aantal afspraakjes. Relatie-expert Rachael Lloyd gaf er uitleg over.

Lucky number 8

‘Op hoeveel dates je gaat, is iets heel persoonlijks’, verduidelijkt de relatie-expert. ‘Ik ken mensen die twee afspraakjes per jaar hebben en anderen die non-stop aan het daten zijn.’

We vellen zo vaak verkeerde, roekeloze oordelen over mensen omdat we het gevoel hebben dat er een eindeloze voorraad aan andere opties is.

Rachael Lloyd

Relatie-expert

Toch bleek het aantal dat Lloyd voorlegde als ‘ideaal’ verrassend. ‘Ik denk dat twee dates per week een perfect aantal is. Als je dan een klik voelt met iemand, is het makkelijker om die persoon ook op een tweede date te vragen. Anders wordt het allemaal wat onoverzichtelijk.’

Eindeloze voorraad opties

Hét antwoord waar we naar zochten dus: acht dates per maand. Maar de relatie-expert benadrukt dat ook hier een addertje onder het gras zit. Mensen denken namelijk al snel dat hoe meer je datet, hoe groter de kans is dat je de liefde van je leven tegenkomt. Maar de waarheid is dat we, door onze agenda vol te proppen met een eindeloze stroom afspraakjes, mensen misschien niet de kans geven om echt iets voor ons te gaan betekenen.

‘We vellen zo vaak verkeerde, roekeloze oordelen over mensen omdat we het gevoel hebben dat er een eindeloze voorraad aan andere opties is’, merkt Rachael op. ‘Bekijk die acht dus als een maximum en geniet van je tijd op elk afspraakje.’ Wijze woorden in tijden van datingsites!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '