Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

2. Jezelf kwetsbaar opstellen is géén teken van zwakte.

5 tips om jouw mental health te boosten tijdens het daten

Annelies Hart

Daten vergt veel van je. Telkens iemand nieuw ontmoeten en energie steken in elkaar leren kennen, wordt op een bepaald moment vermoeiend. Zeker nu de dagen korter worden en de temperatuur zienderogen zakt. Deze vijf tips van datingapp Fruitz helpen je om je mentale gezondheid te bewaren, ondanks je datingavonturen.

Self-love is belangrijk.

Bij Flair dragen we zelfliefde hoog in het vaandel en ook als je aan het daten slaat is het belangrijk om jezelf wat extra graag te zien. Van jezelf houden helpt je gezonde relaties op te bouwen en stress, angst en een laag zelfbeeld te verminderen. Een tip van Fruitz: self-love-affirmations. Met behulp van krachtige, positieve woorden (bijvoorbeeld: ik geloof in mezelf), wordt je manier van denken positief beïnvloedt.

Durf je kwetsbaar op te stellen.

De tijd dat we kwetsbaarheid zagen als een zwakte ligt ver achter ons. Meer nog: je kwetsbaar durven opstellen, zowel tijdens het daten als erbuiten, getuigt van veel kracht en zelfkennis. Je mag dus gerust over je mentale gezondheid praten op een date, als je voelt dat het een veilige situatie is. Dit onderwerp aankaarten tijdens een date creëert trouwens een bepaalde intimiteit, die jullie relatie naar een volgend niveau kan tillen.

Het is oké om niet oké te zijn.

Iedereen heeft al eens een slechte dag en daar hoef je je absoluut niet voor te schamen. Ga dus voor de date even bij jezelf na hoe je je voelt. Zit je echt niet goed in je vel? Wees dan eerlijk en zeg de date af. Geen reden om je schuldig te voelen. Voor jezelf zorgen is belangrijk, noodzakelijk én aantrekkelijk.

Wees voorbereid op afwijzing.

Afgewezen worden is nooit leuk, maar jammer genoeg is het part of the deal als je gaat daten. Je kan jezelf natuurlijk wel beschermen. Als je bijvoorbeeld voelt dat je nog niet klaar bent om een afwijzing emotioneel op te vangen, is het misschien best om nog even de boot af te houden.

Stel grenzen op voor je gaat swipen.

Stel een tijdslimiet. Urenlang gedachteloos swipen op de app zorgt ervoor dat je vast komt te zitten in een sleur waarin rationele beslissingen vervagen. Bepaal van tevoren wat je precies zoekt, of dat nu een onenightstand is of een leuke date. Hou je daar ook aan, dan kom je het minst voor teleurstellingen te staan.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '