Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Almos Bechtold via Unsplash

Van sfeer en gezelligheid tot wetenschappelijk bewijs dat fall season ons meer goesting geeft.

AHA: daarom geeft de herfst je seksleven een boost

Dewy De Leeneer

Betoverende geuren en kleuren buiten, pompoensoep en pumpkin spice latte aan de lopende band en die zalige geurkaarsen doen ons elk jaar opnieuw bezwijken voor de herfst. Maar er is nog zo’n groot voordeel aan dat gezellige seizoen: het zou je seksleven namelijk een boost geven. En dat wel om deze zes redenen.

Romantische gezelligheid

Denk überzachte fleecedekens, heerlijke geurkaarsen en een warme choco. Alleen dat al zet de mood voor een romantische avond onder jullie tweetjes aan de eettafel, in de zetel of in bed. Lekker tegen elkaar aankruipen, dat kan vonken geven!

Perfecte temperatuur

Niet te koud, niet te warm: perfect voor een potje te vrijen. Want er is niets beter dan fris onder de lakens te kruipen en elkaar te verwarmen met jullie naakte lichamen, toch?

Sex food

Wie herfst zegt, zegt pompoen, kaneel, chocolade en gember. En mogen dat nu net afrodisica zijn! Deze ingrediënten zouden je libido op een natuurlijke manier verhogen. Een pumpkin spice latte met peperkoek en een chocolaatje, iemand? 😉

Libido

Er zijn studies die aantonen dat mannen én vrouwen een hoger testosterongehalte hebben in de herfst. Het hormoon dat bij de twee geslachten invloed heeft op het libido: check! Een wetenschappelijk bewijs dat fall season ervoor zorgt dat we meer goesting krijgen.

Langer in bed blijven

Met de korter wordende dagen en vroeg invallende duisternis is er meer tijd om ‘s avonds in bed door te brengen én wil je in de ochtend al wat langer blijven liggen. Die extra bedtijd vul je dan ook graag in met een vrijpartij.

Minder stress

De zomer is vaak een hectische periode vol vakantieplannen en een drukke sociale agenda, maar in de herfst kan je geen terrasjes meer doen of tuinfeesten organiseren. Die periode is dan ook vaak rustiger en minder stressvol, waardoor je meer tijd hebt om te ontspannen en je te concentreren op je relatie.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '