Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Je portefeuille is misschien niet de beste optie.

WEETJE: condooms bewaar je best niet op deze plekken

Annelies Hart

Een condoom in je portefeuille bewaren voor ‘het geval dat’: bijna iedereen heeft het al wel eens gedaan. Alleen blijkt nu dat dat niet altijd zo’n goed idee is. Dit zijn een paar plekken waar je toch maar beter geen condooms bewaart.

Condooms worden volgens strenge normen getest en zijn meestal uiterst betrouwbaar. Maar als je niet weet hoe je ermee om moet gaan, kunnen ze plots een pak minder veilig worden. Op het lijstje voor bij de seksuele opvoeding: niet alleen hoe je ze moet omdoen, maar ook waar en hoe je ze best bewaart!

Het belangrijkste wat je moet onthouden, is dat condooms niet goed tegen warmte en wrijving kunnen. Je kan ze beter ergens bewaren waar deze twee geen optie zijn. Deze plekken zijn dus uitgesloten:

  • In je broekzak (voor langere tijd).
  • Plek met direct zonlicht.
  • In je portefeuille (voor langere tijd).
  • Vochtige en warme plekken, zoals de badkamer.

Waar dan wel?

Je houdt condooms best weg van grote warmteverschillen, want ze kunnen niet tegen extreme hitte of koude. Kies dus voor een plek waar de kamertemperatuur stabiel is, zoals je slaapkamer. Ook zonlicht is een boosdoener, dus in je nachtkastje is eigenlijk perfect. Ook niet te vergeten: je hebt ze dan meteen bij de hand...

Heb je toch het gevoel dat je er één nodig hebt on the go? Je portefeuille is nog steeds een betere optie dan de broekzak. Zorg er wel voor dat hij niet te veel kan verschuiven, niet té hard platgedrukt wordt en niet geplooid is. Ben je terug thuis en heb je hem niet nodig gehad? Terug naar de veilige plek. Better safe than sorry!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '