Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Sommige dingen zijn nu eenmaal beter in je hoofd.

3 redenen waarom je een seksuele fantasie niet altijd écht wil proberen

Annelies Hart

Seksuele fantasieën, of ze nu duister en wild of romantisch en zacht zijn: iedereen heeft ze. Toch komt het vaak voor dat een bepaalde fantasie in je hoofd zit, maar je hem daarvoor nog niet echt in het leven wil roepen. Deze redenen verklaren waarom je sommige hersenspinsels liever tussen je oren houdt.

Een seksuele fantasie is een beeld of idee van iets dat je opwindt. Het kan iets zijn wat je heel graag wil proberen, of net iets waar je gewoon graag aan denkt. Hoewel je er dus gemakkelijk van uit zou gaan dat die fantasietjes een blauwdruk zijn van hoe jij wil dat je seksleven eruitziet, is dat niet altijd het geval. Het is dus goed mogelijk dat je sommige gedachten liever niet in de praktijk omzet, en wel om deze redenen:

Veiliger in je hoofd

Een fantasie uitspelen in je hoofd kan veel veiliger voelen dan het ook daadwerkelijk in het echt te doen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die fantaseren over groepsseks, terwijl ze in een standvastige relatie zitten. Als je gewoon denkt of fantaseert is er geen reden om je schuldig te voelen of iemand van je fantasie op de hoogte te stellen. Soms is een fantasie ook gewoon maar dat: iets dat je afspeelt in je hoofd, omdat het je opwindt.

De onmogelijke fantasie

Een ander geval waarin we fantaseren over iets dat we niet gaan doen, is wanneer het simpelweg niet mogelijk is. Neem nu bijvoorbeeld dat je droomt van seks met een personage in een film, of een alien uit je favoriete sciencefictionserie? Die dingen zijn nu eenmaal moeilijk om in realiteit om te zetten, maar daarom niet minder leuk in je hoofd.

Precies hoe jij wil

Sommige mensen houden dan weer van fantaseren omdat ze in hun hoofd alles perfect vorm kunnen geven zoals zij het het liefste hebben. In de realiteit ben je met twee en kan je niet volledig voorzien wat de ander gaat doen, maar in je hoofd is niets off limits. Maak je fantasie dus zo specifiek en perfect als je zelf wil. Bij bekende mensen geldt het gezegde ‘don’t meet your heroes’ en die lijn mag je doortrekken voor bepaalde fantasieën. De kans dat ze in realiteit precies zullen verlopen zoals je wil, is klein. Dus sommige hou je liever tussen je oren!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '