Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Toa Heftiba via Unsplash

5. Het werkt efficiënter dan cafeïne.

7 goede redenen waarom je vaker ochtendseks zou willen

Het licht strijkt zachtjes neer in de slaapkamer, je hebt net heerlijk gedroomd en je lief ligt beeldig naast je te snoozen. Geen betere manier om de dag te beginnen dan zo dicht mogelijk bij hem/haar/hen, right? Wij geven je nog wat extra redenen voor een sessie ochtendseks.

Zeven uur ’s morgens. De wekker gaat. Je hebt de keuze: óf je rolt al rillend onder je dons uit, sloft op je pantoffels naar de keuken en staat met half dichtgeplakte ogen te vloeken op het koffiemachine, óf je schuift wat dichter bij je lief, begint elkaar zachtjes te zoenen en wordt langzaam wakker terwijl je geniet van lekker luie ochtendseks. Eigenlijk is het gek dat we niet vaker voor het tweede scenario opteren. Te moe, te gehaast of te hard aan het stinken? Wat de grieven ook zijn: er zijn zeven goede redenen om die bezwaren uit bed te trappen en te leren genieten van ochtendseks.

Het vermindert stress.

Steek die stressballen maar weer in je bureaulade, want de beste manier om met een drukke en stressvolle week om te gaan is ochtendseks. Onderzoekers aan de University of Cincinnati bewezen dat ’s morgens vrijen je stressniveau gedurende zeven dagen opvallend verlaagt. Om een lang verhaal kort te maken: met je partner stoeien remt angstreacties in je hersenen af en maakt het antistresshormoon oxytocine aan, waardoor je kalmer blijft onder druk en minder snel spanning ervaart.

Het doorbreekt sleur in je seksleven.

Dat er na een aantal jaar wat sleur in je seksleven sluipt, is heel normaal. Het grote geheim van een sprankelende relatie en een geslaagd intiem leven is die routine regelmatig doorprikken. Daarvoor hoef je geen kinky avonturen of gekke plekken op te zoeken. Op een ander moment – zoals ’s ochtends – de liefde bedrijven doet het net zo goed.

Je begint je dag fit en stralend.

Seks doet wonderen voor je lijf en je looks, zeker als je klaarkomt. Tijdens een orgasme komt niet alleen een antistresshormoon vrij, maar ook de stof dehydroepiandrosterone (of afgekort DHEA). Dat is een natuurlijk steroïde dat de groei van gezonde huidcellen stimuleert. Dé reden waarom je huid heel wat gezonder, jonger en stralender oogt als je vaker vrijend aan de dag begint.

Ochtendseks schept intimiteit.

Wat jammer dat zoveel mensen dat recht-uit-bedkapsel en die lieve kleine slaapoogjes van een pure ochtendlook als onaantrekkelijk ervaren. Tenslotte zijn jij en je partner de enigen die jullie zo onvervalst te zien krijgen. Waarom zou je dat niet net als een troef bestempelen? Jezelf puur en kwetsbaar opstellen en zelf het initiatief nemen om in de ochtend met je lief te vrijen, kan ook heel intiem zijn. Bovendien kan het je zelfvertrouwen boosten als je merkt dat je partner net zo opgewonden raakt wanneer je de badkamer nog niet binnen bent geweest.

Het werkt efficiënter dan cafeïne.

Jij bent misschien een dieseltje dat niet in gang schiet voor je koffie hebt getankt, maar wist je dat een vrijpartij vóór het kraaien van de haan niet alleen gezonder, maar ook veel efficiënter is dan een shot cafeïne? Wanneer je van jetje geeft, vullen je longen zich met zuurstof en razen de hormonen endorfine en adrenaline door je lijf. Dat geeft je de kickstart die je nodig hebt om uit je bed te raken en de dag te trotseren.

Een erectie is groter en harder.

Een man krijgt 3 à 5 erecties per nacht. Dat heeft weinig met opwinding en alles met hormonen te maken. Overdag maken mannen een hormoon aan dat hun erecties tegenhoudt. ’s Nachts verliezen ze die controle, waardoor ze ook ’s morgens regelmatig met een ochtenderectie wakker worden. Waarom die vaak harder is dan normaal? Slaap laadt de hormoonbatterijen van mannen op en zorgt ervoor dat hun testosteronniveau piekt bij het ochtendgloren. Dat maakt hem ook vatbaarder voor seksuele prikkels en geeft zijn stamina een boost.

Het boost je immuunsysteem.

Als je nog niet geveld werd door een verkoudheid en je dat ook graag zo wil houden, is ochtendseks de perfecte preventiemaatregel. Naast antistress-, erectie- en energiehormonen komt er in je lijf ook een hormoon vrij dat je immuunsysteem boost en je helpt om antilichamen aan te maken. What a way to start the day!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '