Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Valeria Boltneva via Pexels

Van een tepelorgasme tot een ASMR-orgasme.

13 (!) verschillende manieren waarop vrouwen kunnen klaarkomen en hoe je het doet

Wie denkt dat orgasmes altijd hetzelfde voelen, moet dringend beginnen experimenteren. Want vrouwen kunnen op véél verschillende manieren klaarkomen. Deze 13 (!) manieren (met handleiding) helpen je sowieso al op weg.

Elk lichaam is anders en niet alle orgasmes in deze lijst zullen voor elke vrouw werken. Maar proberen kan geen kwaad, toch?

Het G-spotorgasme

Mythe of niet, er zijn wel degelijk veel vrouwen die klaarkomen enkel en alleen door dat kleine, sponzige plaatsje dat men de G-spot noemt te masseren. Laat gynaecologen en wetenschappers maar debatteren, het belangrijkste is dat jij door middel van een cirkelvormige, licht drukkende beweging ontdekt of die mysterieuze plek voor jou al dan niet bestaat.

Het A-spotorgasme

Dicht bij de G-spot ligt de A-spot. Deze bevindt zich diep binnenin de vagina, aan de buikzijde van de baarmoederhals. Je gaat best op zoek naar deze plek, die zich aan de voorkant van de vaginawand richting je navel bevindt, wanneer je al opgewonden bent en je spieren dus ontspannen zijn. Het verschil met de meer bekende G-spot is dat je de A-spot bereikt door diepe penetratie. Indirect ben je eigenlijk de clitoris aan het stimuleren, maar het resultaat zou alweer een andere sensatie zijn. Het proberen waard, toch?

Het borsten/tepelorgasme

Wetenschappers hebben ontdekt dat stimulatie van de tepels hetzelfde gebied in je hersenen activeert als stimulatie van de clitoris of vagina. Dus als je hersenen evenveel aandacht schenken aan je borsten, moet je partner dat misschien ook eens doen.

Het kusorgasme

Voor deze moet je een beetje geduld hebben. Maar in je lippen zouden evenveel zenuwen zitten als in je clitoris en tepels, waardoor ze hooggevoelig zijn. Doorzetters kunnen een hoogtepunt bereiken door het juiste tongwerk, uitdagend geplaag en vooral een diepe focus.

Het anale orgasme

Vanaf de eerste keer zal het waarschijnlijk niet gebeuren, maar wanneer je gewend bent aan het idee kan anale seks geweldig voelen voor vrouwen. Als je het langzaamaan doet, kan ook een anale vrijpartij je doen climaxen. Tip: glijmiddel is always a good idea.

Het U-spotorgasme

U staat voor urethra, oftewel de urinebuis. Ja, dat gaatje waarlangs je plast. Het bevindt zich tussen de clitoris en de vaginale opening. De urethra is langs drie kanten omringd door de clitoris en zwelt op wanneer ze gestimuleerd wordt. Dit doe je door cirkelvormige bewegingen te maken rond de urethra. De klieren van Bartholin beginnen vervolgens voorvocht te produceren en jij bent helemaal klaar voor een stoeipartij én een orgasme.

Het cervicaal orgasme

Cervix is een ander woord voor baarmoederhals. Net als bij de A-spot, bereik je hier sneller resultaat door druk te leggen dan door middel van stimulatie. Diepe penetratie – het gaat om de fornix posterior, die aan de achterkant van de vaginawand ligt – is hier vereist. Gentleness is key, want voor sommige vrouwen is dit een gevoelige zone en kan te diepe penetratie zelfs pijnlijk zijn, als het niet voorzichtig gebeurt. Het orgasme zou een beetje voelen zoals het anale orgasme, wat wel logisch is aangezien ongeveer dezelfde zenuwen geraakt worden.

Het clitoraal orgasme

Dit is het meest standaard orgasme, om het zo te zeggen. De meeste vrouwen kunnen en zullen het vaakst dit orgasme bereiken, terwijl de andere soorten voor een kleinere groep gelukzakken weggelegd zijn (hoewel het daarbij ook vaak om stimulatie van de clitoris gaat). Logisch, aangezien in jouw little love bundle daarbeneden zowat 8000 zenuweinden samenkomen. Vergelijking: de penis heeft er 4000.

Het ASMR-orgasme

Ook in de sekswereld worden trends opgepikt. Limor Gottlieb, een onderzoeker naar relaties en seks, voorspelt dat ASMR-orgasmes in populariteit zullen stijgen. Heel wat mensen houden van ASMR en krijgen een fijn gevoel van bepaalde geluiden. Het is weliswaar opnieuw een orgasme waar je geduld voor moet hebben, maar het bestaat. Ga op zoek naar welke geluiden jou en je partner opwinden. Of dat nu hevige kreungeluiden zijn of regendruppels die je in een andere staat brengen tijdens bijvoorbeeld tantrische seks: er zijn zoveel mogelijkheden.

Het zone-orgasme

Iedereen heeft wel dat ene gevoelige plekje waarop zelfs de kleinste aanraking je helemaal gek maakt. Oorlellen, binnenkant van de dijen, de nek: ga samen met je partner op zoek naar what pushes your buttons. En ja, als je je volledig inleeft kan zelfs hier een hoogtepunt uit volgen.

Het gemengde orgasme

Simpel: meerdere van voorgaande plekjes worden gestimuleerd. Want seks is werken, of je nu alleen of met een partner aan het spelen bent.

Het mentale orgasme

Je grootste seksorgaan? Je brein! Ooit wakker geworden van een seksdroom met het gevoel dat je net een enorm intens orgasme hebt gehad? Dat zal dan ook gewoon het geval geweest zijn. Geen aanrakingen nodig, enkel gedachten. Klaarkomen zonder ook maar enige inspanning, kan het nog beter?

Meervoudige orgasmes

Meervoudige orgasmes komen op twee manieren: direct na elkaar en met enkele momenten ertussen. Om dit zeldzaam verschijnsel te bereiken, zal je vooral zelf op zoek moeten gaan naar wat jij leuk vindt en volop experimenteren. Probeer verschillende stimuli, technieken en fantasieën en prijs je vooral érg gelukkig als je het ooit zou lukken. You are one lucky girl.

In samenwerking met huisseksuoloog Ina Van Ransbeeck.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '