Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

AHA: wij onderzochten de 6 meest voorkomende seksdromen én hun betekenis

Je bent gelukkig met je lief, maar in je droom heb je plots stomende seks met die irritante collega die standaard naar het werk komt in een flamingohemd, help! We hebben allemaal weleens rare seksdromen die ons het schaamrood op de kaken brengen, maar wat willen die dromen ons nu echt vertellen? Wij ontrafelden de zes meest voorkomende seksdromen én hun betekenis voor je.

Seks met iemand van hetzelfde geslacht


Je bent misschien wel in paniek na een seksuele droom met een andere vrouw, maar het wil niet meteen zeggen dat je moet twijfelen aan je geaardheid. Iedere vrouw zal ooit in haar leven dit soort droom hebben, ook al voel je je enkel aangetrokken tot mannen. De droom gaat in werkelijkheid eerder over een sterke vriendschap met een vriendin. Dromen zijn vaak versterkte uitingen van dagdagelijkse emoties en gevoelens. Daarom kan het zijn dat je in werkelijkheid gewoon een goede band hebt met iemand terwijl dat in je dromen net iets verder lijkt te gaan. Compleet onschuldig, dus.

Een wilde droom over een verloren liefde


Je hebt al jaren niet meer gedacht aan die ene jongen van je oude studentenclub en nu verschijnt hij plots in je droom. Wil dit zeggen dat je hem nog niet vergeten bent en je na al die jaren nog steeds naar hem smacht? Waarschijnlijk niet. Het is eerder je brein dat herinneringen van vroeger probeert te ‘catalogiseren‘, zodat je meer plaats hebt voor nieuwe gebeurtenissen. Het kan wel gebeuren dat er meer zit achter die droom. Meestal komen die herinneringen dan terug boven omdat iemand uit het heden je doet denken aan die vroegere vlam. Misschien heb je schrik om dezelfde fout opnieuw te maken. Overanalyseer je droom echter niet, ze betekenen tenslotte vaak niets.

Passionele seks met iemand die je in het echt niet kan uitstaan


Het gebeurt weleens dat vrouwen seksuele dromen hebben van iemand die ze absoluut niet kunnen uitstaan. Dat komt omdat seksuele gevoelens kunnen ontstaan door allerlei emoties, zelfs woede. Woede staat namelijk voor passie, wat in je droom al eens kan overslaan in passionele seks. Breek er je hoofd niet over, het belangrijkste is dat je dromen van realiteit kan onderscheiden. Stoor je dus zeker niet aan iets wat je niet kan controleren en probeer volgende keer in slaap te vallen met je lief in gedachten.

Ongepaste seks met de beste vriend of broer van je lief


Geen haar op je hoofd denkt aan vreemdgaan en toch trek je in je dromen je stoutste schoenen aan en heb je seks met de beste vriend van je lief. Adem diep in, meestal gaat het om onschuldige nieuwsgierigheid. Onbewust wil je weleens weten hoe het zou zijn met die andere man. Deze dromen komen het vaakst voor als je seksleven even een dipje heeft. Zie het dus niet als een teken om je lief te dumpen en er met zijn beste vriend vandoor te gaan. Pak eerder je liefdesleven eens onder handen en verras hem met een pikant lingeriesetje of een sensuele massage.

Een seksuele droom over je lief met een ander gezicht of lichaam


Jouw lief is groot en blond maar in je droom is hij ineens een gespierde hunk met donker haar en een Brits accent. Heb je dan eigenlijk wel van je hem gedroomd? Meestal geeft deze droom aan dat je snakt naar meer spanning in je relatie. Je hebt het gevoel dat je alles weet van je partner en wil terug wat mysterie. Een manier om uit de ‘sleur’ te geraken is door terug te denken aan de begindagen toen jullie nog volop vragen stelden aan elkaar over hoe jullie het leven zagen. Na een tijdje denken mensen alles te weten van elkaar en zijn ze te lui om nog echt vragen te stellen. Probeer terug een leuke conversatie op gang te krijgen door te vragen naar zijn dag, of samen een reis te plannen. Wedden dat je lief interessanter is dan je dacht?

Een goddelijke droom over een mysterieuze man


Je kent het gevoel wel, je wordt ’s morgens wakker na een heerlijke droom waarin een onbekende je volledig verwende. Je bent zelfs aan het balen omdat het voorbij is. Deze droom wil vaak zeggen dat er iets ontbreekt in je relatie. Het kan goed zijn dat je romantiek mist in je dagelijkse leven. Die droomman kon je zonder moeite doen smelten, en je verlangt hetzelfde van je lief. Misschien focus je tijdens de seks teveel op de daad zelf en niet genoeg op voorspel of romantiek. Probeer dus meer te genieten van elkaar!

Lees ook:

Partner Content

' ' ' '