Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Becca Tapert via Unsplash

Van seks met je irritante collega tot een wilde droom over iemand die je al jaren niet meer zag.

AHA: dit zijn de 6 meest voorkomende seksdromen én hun betekenis

De redactie

Van seks met je irritante collega tot een wilde droom over iemand die je al jaren niet meer zag: we hebben allemaal weleens rare seksdromen die ons het schaamrood op de kaken brengen. Maar wat willen die dromen ons nu echt vertellen? Wij ontrafelden de zes meest voorkomende seksdromen én hun betekenis voor je.

Seks met iemand van hetzelfde geslacht.

Dromen zijn versterkte uitingen van dagdagelijkse emoties en gevoelens. Daarom kan het zijn dat je in werkelijkheid gewoon een goede band hebt met iemand terwijl dat in je dromen net iets verder lijkt te gaan. Een seksdroom over je beste vriend(in) of iemand die je graag ziet van hetzelfde geslacht is dus vaak compleet onschuldig!

Een wilde droom over een verloren liefde.

Je hebt al jaren niet meer gedacht aan die ene crush van je oude studentenclub en nu verschijnt ie plots in je droom. Wil dit zeggen dat je hem/haar/hen nog niet vergeten bent en je na al die jaren nog steeds naar die persoon smacht? Waarschijnlijk niet. Het is eerder je brein dat herinneringen van vroeger probeert te ‘catalogiseren’, zodat je meer plaats hebt voor nieuwe gebeurtenissen. Het kan natuurlijk wel gebeuren dat er meer zit achter die droom. Meestal komen die herinneringen dan terug boven omdat iemand uit het heden je doet denken aan die vroegere vlam. Misschien heb je schrik om dezelfde fout opnieuw te maken? Overanalyseer je dromen echter niet altijd, ze betekenen tenslotte vaak niets.

Passionele seks met iemand die je in het echt niet kan uitstaan.

Het gebeurt weleens dat je seksuele dromen hebt over iemand die je absoluut niet kan uitstaan. Dat komt omdat seksuele gevoelens kunnen ontstaan door allerlei emoties, zelfs woede. Woede staat namelijk voor passie, wat in je droom al eens kan overslaan in passionele seks. Breek er je hoofd niet over, het belangrijkste is dat je dromen van realiteit kan onderscheiden. Stoor je dus zeker niet aan iets wat je niet kan controleren en probeer volgende keer in slaap te vallen met iemand die je liefhebt – of je celebrity crush – in gedachten.

Seks met de beste vriend(in), broer of zus van je lief.

Geen haar op je hoofd denkt aan vreemdgaan en tóch trek je in je dromen je stoutste schoenen aan en heb je seks met de beste vriend(in), de broer of zus van je lief. Adem diep in, meestal gaat het om onschuldige nieuwsgierigheid. Onbewust wil je weleens weten hoe het zou zijn met die andere persoon. Deze dromen komen het vaakst voor als je seksleven even een dipje heeft. Zie het dus niet als een teken om je lief te dumpen en er met zijn/haar/hun beste vriend(in) vandoor te gaan. Pak eerder je liefdesleven eens onder handen en verras je partner met een pikant lingeriesetje of een sensuele massage.

Een seksdroom over je lief met een ander gezicht of lichaam.

Jouw lief is groot en blond maar in je droom heeft hij/zij/hen ineens donker haar en een Brits accent. Je bent ervan overtuigd dat het je lief is, maar met een compleet andere look. Heb je dan eigenlijk wel over je partner gedroomd? Meestal geeft deze droom aan dat je snakt naar meer spanning in je relatie. Je hebt het gevoel dat je alles weet van je partner en wil terug wat mysterie. Check hier zeven manieren om die sleur te doorbreken.

Een goddelijke droom over een mysterieuze persoon.

Je kent het gevoel misschien wel, je wordt ’s morgens wakker na een heerlijke droom waarin een onbekende je volledig verwende. Je bent zelfs aan het balen omdat het voorbij is. Deze droom wil misschien wel zeggen dat er iets ontbreekt in je relatie. Het kan goed zijn dat je romantiek mist in je dagelijkse leven. Die droomsekspartner kon je zonder moeite doen smelten, en je verlangt hetzelfde van je lief. Misschien focus je tijdens de seks teveel op de daad zelf en niet genoeg op voorspel of romantiek. Probeer dus meer te genieten van elkaar!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '