Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
©  René Ranisch via Unsplash

Bye bye past, hello future!

10 tips om op een juiste manier aan een nieuwe relatie te beginnen

De redactie

We hebben allemaal onze portie slechte relaties achter de rug die, zonder enig teken van berouw, littekens achterlaten en ons zelfbeeld durven vervormen. Laat je echter niet tegenhouden door het verleden en ga voor een nieuw begin met de juiste persoon! Deze 10 tips helpen jou bij het starten van een nieuwe gezonde relatie.

Reken af met je verleden.

Als je niet voldoende steun vindt bij je vrienden of familie, zoek dan professionele hulp. Soms helpt een verse kijk op zaken je om dingen beter te relativeren. En eens je begrijpt wat er misliep in het verleden, kan je proberen die zaken te vermijden in de toekomst.

Besef dat je een keuze hebt.

Als jij over je slechte relatie wil geraken, dan kan dat. Jij hebt de macht en kracht om verder te gaan met jouw leven als je dat wil. Besef dat je ex je enkel zo hard kan raken als jij toelaat.

Gebruik je mensenkennis.

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, dus jij ook niet. Analyseer het karakter van je ex, en herken de foute signalen die hij/zij/die gaf in nieuwe mensen. Zo loop je geen twee keer in dezelfde val en kan je gaan voor iemand die wél om jou geeft.

Weet wat je wil.

Maak voor jezelf uit wat je zoekt in een relatie en wat je eruit wil halen. Eens je hebt uitgemaakt wat voor jou belangrijk is moet je ook voor die dingen gaan. Het is niet nodig om te settelen voor minder, want dan zal je ook minder gelukkig zijn.

Besef dat de juiste persoon ergens rondloopt.

Oké, jouw ex was een eersteklas leugenaar, maar dat wil niet zeggen dat je mag opgeven. Er lopen genoeg perfecte kandidaten rond, je moet ze enkel willen zien. Als je zelf positieve energie uitstraalt zal je dat ook afgeven op anderen én bijgevolg aantrekkelijker worden.

Leer mensen kennen met dezelfde interesses.

Het is altijd leuk als je wat dingen gemeen hebt met je (potentiele) partner. Als je dus van dansen houdt, neem dan danslessen. Ben je eerder sportief, ga dan eens naar de fitness, zolang je maar naar plekken gaat waar jij je goed voelt. Zo ben je makkelijker aanspreekbaar.

Vergelijk niet.

Iedereen heeft zo zijn goede kanten, ook iedereen heeft er mindere. Probeer niet te vergelijken met wat je ex al dan niet beter of slechter deed. Je ontmoet een nieuwe persoon, geef die dus ook gelijke kansen om indruk op je te maken.

Bekijk elkaars omgeving.

Komt je nieuwe kennis overeen met jouw vrienden of familie? En voel jij je op je gemak bij die van hem/haar/hen? Dan zijn jullie waarschijnlijk wel geschikt voor elkaar. Indien je absoluut niets gemeen hebt met diens vrienden kan het goed zijn dat jullie aantrekking eerder fysiek is en dus niet blijvend.

Let op het algemene gedrag.

Is de persoon in kwestie makkelijk in omgang, houdt hij/zij/die voldoende rekening met jou en wat jij wil, of krijg je eerder egocentrische vibes en beschouwt die jou als vanzelfsprekend? Een goede relatie begint met een goed evenwicht. Als je nieuwe potentiële partner het niet kan opbrengen rekening met jou te houden, dan is ie het niet waard.

Volg je buikgevoel.

Natuurlijk doe je dit nooit volledig blindelings, maar als er iets mis is dan zal je dat altijd wel aanvoelen. Probeer dan ook jezelf niets wijs te maken en verspil geen seconde meer aan iemand die het niet waard is! Want dat is een seconde minder met jouw droomprins(es).

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '