Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Hoe slapen jullie?

Lepeltje-lepeltje of kont tegen kont? Dit vertelt je slaaphouding over je relatie

De redactie

Je houding tussen de lakens zegt iets over je relatie. En dan hebben we het niet over welke seksstandjes je favoriet zijn! Dit is wat verschillende slaaphoudingen over jou en je partner vertellen.

Kont tegen kont.

Jij en je lief zijn al een tijdje samen, superclose en jullie hechten allebei veel belang aan intimiteit. Maar evengoed aan een goede nachtrust. De ideale combo.

Kijkend naar elkaar.

Als jullie in deze houding slapen, bestaat de kans dat een van jullie nood heeft aan wat meer verbondenheid. De beste tip? Praat met elkaar, knuffel, plan een datenight... De opties zijn eindeloos, doe wat goed voelt en wees eerlijk over wat je nodig hebt.

Op de buik.

Buikslapen wordt meestal geassocieerd met angst en stress. Stel jezelf dus de vraag: is er iets waarvoor je bang bent in jullie relatie? Of is er iets wat losstaat van jullie relatie dat je stress geeft. In beide situaties is het goed om er met je partner over te praten, want hij/zij/die kent je natuurlijk het best.

Helemaal in elkaar verstrengeld.

Superfijn, maar ook heel warm en een tikkeltje oncomfortabel. De kans bestaat dat jullie nog niet zo lang samen zijn, want in die fase wil je natuurlijk liefst zo dicht mogelijk tegen je lief aan liggen. Deze houding zegt veel goeds over je relatie, maar maak je geen zorgen als je toch wat meer afstand wil nemen ‘s nachts: comfort is key.

Benen/voeten in elkaar verstrengeld.

The best of both worlds. Hoewel jullie graag jullie affectie tonen, zijn jullie ook allebei onafhankelijke, sterke mensen die belang hechten aan hun slaap.

Hand in hand.

Jullie zijn onafhankelijk, maar soms misschien een beetje te veel. Blijven jullie aan elkaar vasthouden uit angst elkaar kwijt te raken?

Op de rug.

Ai, een snurker. Verder wijst deze slaappose erop dat hij/zij/die genoeg zelfvertrouwen heeft. Liggen jullie allebei op jullie rug? Dan zijn jullie een zelfverzekerd en wellicht luid snurkend koppel.

Lepeltje lepeltje.

Ah de klassieker! Een fijne slaappose, als het je lukt om elkaars haar niet in je mond te krijgen. Deze positie maakt vaak ook de positie die jullie beiden opnemen in de relatie duidelijk. De grote lepel is namelijk meestal de meer dominante en zorgende partner, terwijl de kleine lepel de partner is die veel nood heeft aan affectie en soms ook bevestiging.

Aan de andere kant van het bed.

Hoewel het lijkt alsof er geen warmte is tussen jullie, hoeft dit niet per se te kloppen. Voor hetzelfde geld zijn jullie gewoon zelfstandige mensen die een goede nachtrust heel belangrijk vinden. Een goede tip? Knuffel even voor je elk naar je eigen kant verdwijnt.

In aparte bedden.

Jullie hebben nood om alleen te zijn. Dit hoeft niet het einde van jullie relatie of een gebrek aan intimiteit te betekenen. Maar het kan wel wijzen op een tekort aan openheid. Tijd voor een goed gesprek, dus.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '