Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Nancy Nguyen via Unsplash

4 op de 5 singles stellen dat hun type hen vaak teleurstelt.

72 % van de daters doet aan ‘groundhogging’, jij ook?

Ah de liefde, is er iets mooiers? Vaak niet. Maar wanneer je keer op keer teleurgesteld thuiskomt van weer een mislukte date, denk je er waarschijnlijk anders over. Ligt het dan misschien aan het type waar je voor kiest? Dat krijgt tegenwoordig een naam: ‘groundhogging’.

Wie al een tijdje aan het daten is zonder veel succes, is ondertussen vast wat vermoeid door de hele zaak. En daten in 2023 wordt er niet gemakkelijker op. Er zijn datingapps genoeg om de ware op te zoeken, maar vaak vind je toch enkel de zoveelste situationship.

Je kan nu wel het gevoel hebben dat het ligt aan de opties die je hebt, maar heb je er al eens aan gedacht dat jouw type misschien het probleem is? Veel mensen blijven namelijk op hetzelfde type love interest vallen, zelfs als herhaaldelijk blijkt dat het niet werkt. Van uiterlijk over kleding tot karakter: wanneer al je dates op elkaar lijken, doe je aan ‘groundhogging’.

Wat is groundhogging?

De term verwijst naar de filmklassieker ‘Groundhog Day’ waarin weerman Phil keer op keer dezelfde dag beleeft totdat hij zijn leven betert. Groundhogging in de datingwereld is dus precies hetzelfde: je blijft hetzelfde patroon herhalen, tot je het eindelijk durft te doorbreken en merkt dat er veel meer voor je in het verschiet ligt.

‘Groundhogging’ wijst op het idee dat mensen steeds opnieuw voor dezelfde persoon gaan, maar wel een ander resultaat verwachten. Ze voelen zich aangetrokken tot hun ‘ideale’ type en wachten dan maar tot dat ideale type plots ook hun ideale match is. News flash: als het na zo vaak proberen niet werkt, zal het vast nooit gebeuren.

En onderzoek van datingapp Inner Circle toont ook aan dat heel wat mensen toegeven een type te hebben. 72 % zou aangeven steeds opnieuw voor dezelfde persoon te zwichten. Al geven ze ook toe dat ze stiekem wel weten dat dat niet altijd een even goed idee is: 4 op de 5 singles stellen dat hun type hen vaak teleurstelt. Misschien is het dan eens tijd om die horizon te verbreden? Het zou je kunnen verrassen...

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '