Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Yaroslav Shuraev via Pexels

3. Ga samen naar de kinderboerderij.

11 kleine dingen die je kan doen om iemand op te beuren

Heeft je beste vriend(in), mama of collega zijn/haar/hun dag, week, maand of zelfs jaar niet? Dan wil jij er natuurlijk alles aan doen om die persoon op te beuren. Maar hoe? Hier zijn elf kleine dingen waarmee je iemand ongetwijfeld een goed gevoel kan bezorgen.

Probeer te luisteren.

Soms is een luisterend oor alles wat iemand nodig heeft om zich beter te voelen. Ook al heb je niet meteen een pasklare oplossing voor het probleem, het feit dat die persoon zijn/haar/hun verhaal kwijt kan en op een flinke dosis empathie kan rekenen, geeft hem/haar/hen het gevoel er niet alleen voor te staan.

Geef een knuffel.

Uit onderzoek blijkt dat iemand knuffelen, vooral een vriend of familielid, stress kan verminderen en negatieve emoties kan doen wegebben. En dat werkt in twee richtingen trouwens. Win-win! Niet zo’n knuffelaar? Dan zal je knuffel nu dubbel zoveel betekenen.

Ga samen naar de kinderboerij.

Heeft die persoon nog meer nood aan knuffels? Eén woord: kinderboerderij! Jullie kunnen er schaamteloos geitjes, schapen en lama’s vertroetelen. En zeg nu zelf: wie wordt er nu niet vrolijk van in het rond huppelende lammetjes?! 😍

Tover iets lekkers op tafel.

Wanneer iemand in een dipje zit, is het heel normaal dat ook het energieniveau daalt en koken er dus vaak niet van komt. En hoewel we grote fan zijn van frietjes als ultieme comfortfood, is het bewezen dat koolhydraten de aanmaak van serotonine, een van de gelukshormonen, blokkeert. Bied dus aan om een voedzame maaltijd te koken. Op zoek naar inspiratie? Deze knusse ovenschotels bieden gegarandeerd troost.

Plan een dagje wellness.

Het is wellicht geen grote verrassing, maar wij zijn grote voorstanders van een flinke portie zelfzorg. Tijd nemen voor jezelf vermindert angstgevoelens, stress en bevordert – onder andere – je immuunsysteem. Dus: boek dat dagje in de wellness. Dat is trouwens ook de ideale locatie om tip één toe te passen.

Maak een persoonlijke mixtape.

Vroeger maakten we cassettetapes, vandaag maken we een persoonlijke afspeellijst op Spotify. De boodschap blijft hetzelfde: een lijstje met feelgoodklassiekers, afgewisseld met een reeks inspirerende nummers of misschien zelfs echte schreeuwplaten à la Kelly Clarkson waardoor je vriend(in) meteen een goed of bevrijdend gevoel zal krijgen.

Ga samen wandelen of sporten.

We weten allemaal dat bewegen ervoor zorgt dat er endorfines vrijkomen die op hun beurt dan weer negatieve gevoelens vermijden. Ga samen een stukje wandelen (hallo, frisse lucht!) of schrijf jullie in voor een groepsles in de fitness. Wedden dat jullie als herboren weer naar buiten komen?

Stuur bloemen of een kaartje op.

Het klinkt misschien cliché, maar van een prachtige bos bloemen fleur je meteen op. Ook van een onverwacht kaartje met een persoonlijke, handgeschreven boodschap in de bus word je meteen vrolijk.

Breng hem/haar/hen aan het lachen.

Lachen is het allerbeste medicijn! Bingewatch ‘Friends’, doe belletje trek (want waarom ook niet?), hou een kussengevecht of kietel hem/haar/hen desnoods.

Ga een koffietje halen.

Alleen al even de deur uitgaan kan wonderen doen. Trek tijdens jullie pauze samen de stad in en ga een koffie én cinnamon roll afhalen of blijf gewoon in de koffiebar zitten om er met z’n tweetjes te telewerken.

Haal fijne herinneringen op.

Wees lekker nostalgisch en haal samen fijne herinneringen op. Hoe leerden jullie elkaar kennen? Welke stoten haalden jullie allemaal uit? En welke watertjes hebben jullie al allemaal samen doorzwommen? Het hoeft zeker niet altijd fun and games te zijn. Ook een flink potje huilen bij een mooie of net droevige herinnering kan deugd doen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '