Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Laura Chouette via Unsplash

Weet dat digital stalking een serieuze impact heeft op je mentale gezondheid, dus probeer jezelf te beschermen.

Met deze 6 tips stop je met de sociale media te checken van je ex of je vlam

De redactie

Die knappe barista, het nieuwe lief van je ex of die ene mama uit dat sensationele artikel. Soms blijven we hangen en maken we ons eigen verhaal rond de plaatjes die we online zien of – erger nog – wordt het een obsessie die je mentale gezondheid aantast. Met deze tips leer je om te gaan met je digitale nieuwsgierigheid en hou je het clean.

Besef hoeveel tijd er in je socialemediagebruik kruipt.

Als je merkt dat het de spuigaten uitloopt, schiet dan in actie om het te beperken.

Wuif het niet weg.

Weet dat digital stalking een serieuze impact heeft op je mentale gezondheid, dus probeer jezelf te beschermen. Wuif het niet weg à la ‘Het is maar wat scrollen’ of ‘Ik ga snel even checken’, maar wees eerlijk tegen jezelf en weet dat zulk gedrag je pijnigt en onder je huid kruipt. Méér dan je beseft.

Zoek zo min mogelijk contact.

Dat is over het algemeen de regel. Het beste wat je kan doen, is je op jezelf richten in plaats van op de ander. Doe aan zelfzorg, omring je met vrienden, ga sporten, ga die cursus of hobby doen, probeer nieuwe doelen te stellen...

Neem je leven actief in handen.

Dat in plaats van je passief te laten leiden door je obsessie. Als je merkt dat je die ex, vlam of influencer te vaak opzoekt, demp of blokkeer dat profiel dan. Als je dat niet zelf kan, vraag dan hulp aan je beste vriend(in). Laat iemand anders die pagina voor jou ­­­blokkeren.

Wees streng voor jezelf.

Als je die ex twee dagen later toch alweer deblokkeert, wees dan streng voor jezelf en verwijder de apps of doe een digitale detox.

Vervang je automatische gedrag.

Zorg ervoor dat je ’s morgens of op dode momenten niet standaard je sociale media opent. Limiteer de verleiding en zoek andere activiteiten. Zo kan je er bijvoorbeeld een gewoonte van maken om naar Dothisinstead.co te gaan, een pagina die opdrachten of interessante weetjes toont in de hoop je af te leiden van je ex of online obsessie.

Tekst: Anaïs Raes

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '