Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Van op café tot op de werkvloer.

Dit zijn de 4 populairste plaatsen om je toekomstig lief te ontmoeten

Annelies Hart

‘En, hoe hebben jullie elkaar leren kennen?’ Het is één van de meest gestelde vragen die een nieuw koppel te horen krijgt. Maar wist je dat het merendeel van hen een van dezelfde vier locaties of situaties aanhaalt? Dit zijn de meest populaire locaties om je toekomstige lief te ontmoeten.

Op datingapps.

Het is natuurlijk 2023, dus het was onvermijdelijk dat datingapps hoog op de lijst zouden staan. Deze virtuele ontmoetingsplaats brengt volgens het onderzoek van The Knot 22 % van de koppels samen.

Sommigen verklaren dat de apps de datingscene oppervlakkiger en minder romantisch gemaakt heeft, maar tegelijkertijd wordt het zo ook een pak gemakkelijker voor mensen die bijvoorbeeld liever niet op café gaan in de hoop daar de liefde van hun leven tegen te komen.

Wil je het zelf eens een kans geven? Deze datingapps zijn de beste om een lief mee te scoren!

Bij gemeenschappelijke vrienden.

Dit is niet écht een locatie, en eerlijk gezegd was de vorige op de lijst dat ook niet, maar de kans dat je je toekomstige partner ontmoet dankzij gemeenschappelijke vrienden is wél groot. Volgens het onderzoek werd 19 % van de tortelduifjes aan elkaar voorgesteld door gemeenschappelijke vrienden. De volgende keer dat je vrienden dus dé geknipte persoon voor je gevonden hebben om je mee op blind date te sturen, zeg je misschien beter ja.

Tussen werkvloer en schoolbanken.

17 % van de koppels zat samen op de schoolbanken en 13 % liep elkaar tegen het lijf op het werk. Het voordeel aan die twee plekken is dat je elkaar meteen leert kennen in een andere context dan louter romantisch. De kans dat jullie interesses gelijklopen als je dezelfde job of studie doet, is trouwens ook groot. Jullie hebben dus veel om over te praten, of om over te zeuren na een lange dag.

Weet wel dat er een paar dingen zijn waar je best rekening mee houdt als je een move wil maken bij een collega. Hier lijsten we ze even op.

Op café.

Kom je nog wel iemand tegen in het echt? Ja hoor: op café kan gewoon nog. 11 % van de koppels die deelnamen aan het onderzoek leerden elkaar kennen op café of in een gelijkaardige sociale setting zoals op een feestje of concert. Werk dus maar aan dat oogcontact houden en die openingszinnen op punt krijgen: er is nog hoop voor de cafégangers!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '