Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Jenny Ueberberg via Unsplash

‘In het echt swipe je mensen niet gewoon naar links of naar rechts voor de sport.’

AHA: om deze 10 redenen zijn we Tindermoe

De redactie

Datingexpert Julie Deberlanger vroeg 50 singles naar de redenen waarom zij Tinder en co. beu zijn. Dit was hun top 10 van redenen.

Swipen bestaat niet

Onlinedating is een spel geworden en neemt de humane en spannende aspecten van daten weg. In het echt swipe je mensen niet gewoon naar links of naar rechts voor de sport.

Hoge eisen

De verwachtingen liggen hoog en het aanbod is eindeloos, waardoor je eisen alleen maar groter worden. Er wordt ook te snel een mening gevormd over wie je bent, enkel en alleen op basis van enkele foto’s en wat chatberichten.

Niets uniek

De exclusiviteit en het gevoel dat je uniek bent, verdwijnt. Iedereen matcht en babbelt met verschillende profielen. Zelfs iemands ­openingszin wordt vaak tot in het oneindige gerecupereerd. Er wordt te weinig ingespeeld op iemands unieke persoonlijkheid en wat een individu inhoudelijk te bieden heeft

Taalfoutjes

Op datingapps word je beoordeeld op basis van geschreven tekst. Een taalfout kan al een dealbreaker zijn, terwijl we in het echte leven ook niet in perfecte zinnen of Algemeen Nederlands spreken.

Tijdverspilling

Het voelt vaak als tijdverspilling. Slechts iets meer dan de helft van de mensen op ­Tinder spreekt effectief af met een match. Zelfs nadat je een leuke babbel hebt gehad en tijd investeerde in een match, is er nooit een ­garantie op een offline date.

Soms eng

Het kan heel stresserend en soms zelfs wat akelig zijn om af te spreken met iemand die je online hebt leren kennen. Zal die persoon wel zijn wie hij, zij of hun zegt? Zal de vibe wel goed zitten? Zullen jullie intenties wel matchen? Is het wel veilig?

Onzekerheid

Het vreet aan je zelfvertrouwen. Als je lang geen matches hebt, je matches geen conversatie met je starten, je uit het niets geghost wordt na een leuke babbel of je zelden verder raakt dan één of een paar dates, kan dat je heel ­onzeker en ongelukkig maken.

Niet de juiste intentie

Het wordt vaak gebruikt als een kanaal om je ego of je online volgers te boosten. Ook mensen die alleen tinderen uit verveling of slechts op zoek zijn naar een potje seks, wekken veel frustraties op. De ergste categorie is echter die van de stiekemerds, die niet eens single zijn en via Tinder op zoek gaan naar een mogelijkheid om vreemd te gaan.

Pure vlees­keuring

Het voelt voor velen als een pure vlees­keuring. De app is te oppervlakkig, maar ook tijdens conversaties gaat het zelden verder dan heel oppervlakkige onderwerpen.

Onveilig

Het voelt steeds onveiliger om iemand via Tinder te ontmoeten omdat er steeds meer problematische verhalen de ronde doen, zoals spiking van drankjes tijdens dates, grensoverschrijdend gedrag, catfishing, phishing…

Tekst: Elien Geboers, met dank aan datingexpert Julie Deberlanger van Dateable

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '