Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Henri Pham via Unsplash

9. Je fantaseert over een affaire.

OEI: 9 signalen die aantonen dat je je verveelt in je relatie

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Je doet er alles aan om te voorkomen dat de vonk tussen je partner en jou niet uitdooft, maar soms lijkt het gewoon alsof je relatie deel uitmaakt van de dagelijkse sleur en je niet langer gelukkig maakt. Herken jij deze negen signalen? Dan kan het weleens zijn dat de verveling in je relatie net iets té hard toeslaat en je nood hebt aan een nieuw avontuur.


Eenmaal je je begint te vervelen in een relatie is er vaak no way back. Heb jij, ondanks de verwoede pogingen om in het weekend ‘eens iets leuks’ te doen, ook het gevoel dat de sparkle tussen jou en je lief de laatste weken ver te zoeken is? Dan kan het weleens zijn dat jullie een beetje beu gekeken zijn op elkaar. Komen de onderstaande situaties je bekend voor? Dan heb jij misschien wel nood aan een nieuwe uitdaging die jullie samen of afzonderlijk aangaan.

1. Je steekt geen moeite meer in een romantische date night.


Jullie vatten de koe bij de hoorns en lassen ook in de week ’s avonds enkele gezellige date nights in de zetel in. Jullie gaan samen in pyjama en met enkele hapjes voor de televisie zitten, maar grijpen na een halfuur al naar jullie smartphone om uiteindelijk een hele avond al scrollend naar die romantische film te kijken. Gezellig, toch? Yeah, right! Natuurlijk is het normaal dat jullie het niet elke avond naar jullie zin hebben en 24/7 bij elkaar kunnen zijn, maar saaie date nights kunnen weleens aantonen dat jullie de spannende en passionele dates een beetje verleerd zijn.

2. Je verliest je interesse wanneer je partner aan het praten is.


Je kent het wel: je lief vertelt ’s avonds aan tafel het zoveelste (niet zo grappige) verhaal over zijn/haar collega’s die weer een grapje met elkaar uithaalden. Jij verliest je focus tijdens het gesprek en bent to-taal niet meer naar het verhaal aan het luisteren. Je hebt het gevoel dat hij/zij je dingen vertelt die je al minstens honderd keer eerder gehoord hebt en je verliest je interesse, wat af en toe weleens op een paar slaande deuren kan uitdraaien.

3. Je relatie heeft geen prioriteit meer.


Verveel je je in je relatie? Dan kan het weleens voorvallen dat je je lief én relatie links laat liggen en iets of iemand anders op de eerste plaats zet. Voor je collega’s en vriendinnen zou je alles laten vallen, maar het vieren van jullie anniversary ben je helemaal vergeten. Voelt het bijna als een verplichting aan om samen met je lief iets te doen? Dan voel je je niet langer geprikkeld door je relatie.

4. Je hebt er mentaal helemaal genoeg van.


Als je er echt niet naar uitkijkt om je partner te zien, of erger nog: als je helemaal niet meer aan je lief denkt, kan het weleens zijn dat jullie relatie haar hoogtepunt al lang voorbij is. Je hebt er mentaal (bewust of onbewust) eigenlijk al genoeg van en vindt het niet nodig om samen nog nieuwe avonturen aan te gaan. Het is natuurlijk normaal dat jullie na een aantal jaar eerder voor gezelschap en comfort dan voor nieuwe uitdagingen op elkaar kunnen rekenen, maar dat wil niet zeggen dat je niet kan stilstaan bij de gezondheid van jullie relatie.

5. Je staat vaker stil bij je andere opties.


Je vraagt je af wat het leven je naast een saaie relatie nog te bieden heeft en gaat op zoek naar alternatieven die je lief kunnen vervangen. Een verre reis, oude schoolvriend(in) of nieuwe carrière, je hebt er stiekem al eens bij stilgestaan. Je begint andere relaties met de jouwe te vergelijken en dat doet ze allesbehalve ten goede. Laat je gedachten en dromen je niet in de maling nemen: het gras is niet altijd groener aan de overkant!

6. Je geniet net iets te hard van de stilte in huis.


Je verveelt je meer met je partner dan zonder je partner en geniet er dan ook net iets té veel van wanneer je alleen thuis bent. Vergis je niet: misschien hebben jullie gewoon eventjes gebrek aan inspiratie en is jullie relatie niet per se gedoemd om te falen.

7. Je bent rusteloos.


Voel je je rusteloos? Dat kan betekenen dat je nood hebt aan een beetje avontuur, opwinding en nieuwigheden. Denk na over hoe je die leegtes kan opvullen en praat daar ook met je partner over. De kans is groot dat ook je lief zich misschien verveelt en dan kunnen jullie samen naar een oplossing zoeken om jullie relatie al dan niet nieuw leven in te blazen.

8. Je voelt je niet meer verbonden met je lief.


Je hebt het gevoel dat je niet meer vooruit gaat in je relatie en dat je elke dag in dezelfde saaie habitat thuiskomt. Daarom vind je het ook heel moeilijk om nog een connectie te voelen met je lief. Je hebt het gevoel dat de vonk uitgedoofd is, maar wil je relatie niet zo maar opgeven. Laat merken dat je nood hebt aan een beetje qualitytime en laat duidelijk weten wat je nog mist in je relatie, zodat jullie beiden weten wat jullie te doen staat.

9. Je fantaseert over een affaire.


Oké, je hebt het gevoel dat je relatie op een laag pitje staat, maar wil je lief niet dumpen, omdat je hem/haar diep vanbinnen wel nog graag ziet. Daarom begin je te fantaseren over een affaire met iemand anders waarmee je wél op avontuur kan gaan. Toch is zo’n affaire allesbehalve de juiste oplossing om je relatie nieuw leven in te blazen. We vervelen ons allemaal weleens, maar om daarom je partner te bedriegen? Dat gaat een brug te ver. De sleutel tot succes? Praten met elkaar en zoeken naar nieuwe dingen waar jullie beiden in geïnteresseerd zijn. Zien jullie geen uitweg meer? Houd elkaar dan niet langer aan het lijntje, hoe moeilijk dat ook mag klinken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '