Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Geswipet, verloofd, getrouwd.

Dit zijn de 6 beste datingapps om een lief te scoren

De redactie

Onze smartphone is niet meer uit ons leven weg te denken. Het is dus maar logisch dat online daten ook een deel van je leven wordt. Codewoorden voor datingapps zijn ‘veel’ en ‘snel’. In plaats van iemands online datingprofiel uitgebreid te bekijken, beoordeel je singles bijna uitsluitend op hun foto’s. De rest komt later wel.

Als het even kan, hebben we graag een zo groot mogelijke voorraad om door te scrollen. Apps zijn ook altijd beschikbaar: moet je even wachten op je trein of bus, of zit je op de wc? Open je app, en je kan even snel checken of er nog leuke contacten voorbijkomen.

Er is een héél groot aanbod aan datingapps dat blijft aangroeien. Voor wie door het bos de bomen niet meer ziet, hebben wij zes apps op een rijtje gezet die je helpen om een lief te scoren, elk op zijn eigen manier.

Once

Welkom in de wereld van het slow-daten! In de gratis downloadbare versie van Once krijg je één keer per dag een perfecte match aangeboden op basis van je profiel, geselecteerd door een menselijke matchmaker. Je hebt dan 24 uur de tijd om contact op te nemen en een privégesprek met hem/haar/hen aan te gaan. Betalen doe je pas als je in contact wil komen met iemand die niet je dagmatch is of als je iemand die je leuk vindt, maar die jou nog niet geliket heeft, een bericht wil sturen.

Tinder

Tinder bestaat eigenlijk nog maar sinds 2013, maar er lopen maar weinig mensen rond die nog nooit van deze app gehoord hebben. Tinder is veruit de meest populaire. Gewoon even swipen, en je kan aangeven of iemand je aanspreekt of niet. Bereid je wel voor op suggestieve (naakt)foto’s, mannen met een relatie die op zoek zijn naar een derde partij voor een ‘spannend trio’ of matches die het gesprek openen door te vragen of je zin hebt in seks. Dat je even moet filteren, betekent natuurlijk niet dat hier niemand op zit die op zoek is naar iets serieus. Integendeel! Er zijn al genoeg succesverhalen en intussen zijn er zelfs al Tinderbaby’s geboren.

Happn

Deze app richt zich op het vinden van matches op basis van locatie. Happn toont je op basis van plekken waar je bent of eerder geweest bent, wie bij jou in de buurt is of laatst bij jou in de buurt was. Je kan het dus zien als een app die je helpt om connecties te vinden die je in real life gemist hebt.

Bumble

De ladies maken altijd de eerste move bij Bumble! Alleen dames krijgen de kans om een gesprek te starten. Doe je dat niet binnen de 24 uur? Dan verdwijnt je match voorgoed. Is de kerel niet jouw type, maar denk je dat hij perfect is voor een vriend(in)? Speel dan wingwoman en speel z’n profiel door naar iemand anders.

OKCupid

Steeds meer datingsites bieden naast hun vertrouwde site intussen ook een app aan, zoals Parship en EliteDating. Ook OkCupid begon ooit als site, maar is intussen een populaire app, ook in ons land. Aanmelden voor OkCupid doe je (gratis) met je e-mailadres, daarna stelt de app je een aantal vragen. Zo kan je in het begin aangeven of je match een kinderwens heeft of niet en of hij/zij/die huisdieren heeft. Daarnaast krijg je vragen die je zelf moet beantwoorden en daarbij het gewenste antwoord van je match kan aangeven. Je antwoorden worden vervolgens gebruikt om je te matchen. Hoe meer vragen je beantwoordt, hoe meer matches je worden voorgesteld. Van wie vroeger overtuigde Tinderaars waren, horen we dat de ‘serieuze mannen en vrouwen naar hier zijn verhuisd’. Worth a try als je op zoek bent naar wat meer diepgang en graag gematcht wil worden op persoonlijkheid en voorkeuren.

Fruitz

Relatief nieuw op de Belgische onlinedatingmarkt is ‘Fruitz’ die – de naam zegt het zelf al – op basis van fruit je perfect match vindt. Bij het aanmaken van een profiel moet je zelf aangeven naar wat je op zoek bent: one night stand (perzik), friends with benefits (watermeloen), een leuke date, maar geen onenightstand (druiven) en tenslotte de liefde van je leven (kersen). En dan kan je beginnen swipen! Zie je iemand met dezelfde emoji en vind je hem/haar/hen knap? Liken maar! Uiteraard kan je ook personen met een andere emoji dan de jouwe naar rechts swipen, maar als jij een kers bent en hij/zij/die een perzik, zullen jullie uiteraard allebei teleurgesteld worden. Aangezien de app nog niet zo populair is in ons land is het ‘aanbod’ van singles niet zo groot als op Tinder bijvoorbeeld en worden er ook minder gesprekken aangeknoopt. Matches krijg je dan weer wel. Aan jou om de eerste move te maken, zouden we zeggen!

Tip van de expert

Elisabeth Timmermans: ‘Swipe niet te snel links of rechts, en wees dus niet té kieskeurig op basis van foto’s. Ook al is het uiterlijk hetgeen waar we ons eerst op baseren, het is eerder iemands persoonlijkheid die ervoor zal zorgen dat een relatie lukt of niet. Geef anderen dus zeker een kans om jou beter te leren kennen voor je iedereen naar links swipet.’

Tekst: Kaatje De Coninck

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '