Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

2. Beperk de (gefilterde) selfies tot een minimum.

In 6 stappen naar het perfecte datingprofiel

Annelies Hart

Swipen is natuurlijk amusant, maar voor je aan het vegen kan slaan, moet je natuurlijk zelf een profiel uit de grond stampen. Tussen foto’s, bio’s, grapjes en openingszinnen zien daters soms het bos door de bomen niet meer. Deze 6 tips zijn dus ideaal om het perfecte profiel te creëren.

Vertel een verhaal met je foto’s.

Iemand ziet je profiel vaak eigenlijk maar een paar seconden alvorens een beslissing te maken. Je hebt dus nauwelijks tijd om indruk te maken met je foto’s, dus kan er maar beter voor zorgen dat het er boenk op zit. Dé tip hiervoor is een verhaal vertellen met je foto’s. Integreer dingen die je graag doet of mensen/dieren waar je van houdt. Hoe meer informatie over jou als persoon, hoe beter!

Beperk de (gefilterde) selfies tot een minimum.

Deze gaat hand in hand met de vorige tip. De kracht van een goed profiel gaat namelijk om jou als persoon. Op ieder potje past een dekseltje, dus het is absoluut niet nodig om te grijpen naar selfies van een paar jaar geleden met hevige filters overheen. Post jezelf zoals je bent, want zo ben je op je best!

 

Wees je bewust van de achtergrond.

We weten al dat je met een foto een verhaal kunt vertellen, en dat geldt ook voor wat zich in je achtergrond verbergt. Dus, bijvoorbeeld, tenzij je badkamer groot genoeg is om geen toilet in het fotokader te hebben, gebruik dan geen badkamerfoto. Dit geldt ook voor een rommelige wassituatie achter je, een onopgemaakt bed, en kinderen of huisdieren die niet van jou zijn of geen rol van betekenis spelen in je leven. Met andere woorden, kinderen als lokaas gebruiken om dan in je bio ‘not my kids’ te schrijven: geen goed plan.

Wees duidelijk in wat je schrijft.

Het is geweldig dat je graag reist en wandelt, maar de kans dat tientallen andere singles op de app dezelfde hobby’s hebben, is groot. Probeer daarom uit te leggen waarom iets je passie is. Hoe meer details je over jezelf deelt, hoe meer kans dat je gelijkgezinden gaat tegenkomen op je swipe-avonturen.

Gebruik humor wijs.

Humor is de perfecte ijsbreker, maar gebruik het wijs. Sarcasme en zelfspot zijn natuurlijk hilarisch, maar meestal geldt dat alleen voor mensen die je ook daadwerkelijk kennen. Bij onbekenden kan de clue al eens verloren gaan. Hou de humor in je profiel dus nog even veilig. Je beste grappen kunnen naar boven komen na een tijdje praten!

Intrigeer.

De laatste en waarschijnlijk ook de meest vage tip, maar daarom niet minder efficiënt. Het is altijd goed om een gek weetje over jezelf te delen, of een kant van je persoonlijkheid die een beetje speciaal of apart is. Heb jij er altijd van gedroomd om ninja te worden? Of zou je in een ander leven het liefst een schildpad zijn? Kan je op een éénwieler rijden? Het geeft een beeld van jezelf én kan een gespreksopener zijn. Win-win!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '