Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Als jij je partner wel vaak op die (kleine) tekortkomingen wijst, kader je best eens dat ook jij niet het toonbeeld van perfectie bent.

Is dit dé zin om je relatie in stand te houden?

Annelies Hart

Eeuwige liefde: een sprookje of potentiële werkelijkheid? Iedereen ziet het anders, maar het is wel zeker dat tot de dood ons scheidt niet werkt als je niet aan de relatie zelf werkt. Het regent dus overal tips van relatietherapeuten, maar één bleef toch hangen. Er is namelijk één zin die wonderen zou doen om je relatie in stand te houden.

Of je nu wel of niet in ware (en eeuwige) liefde gelooft, het blijft een feit dat er aan een goede relatie gewerkt moet worden. Zie het als een huis: daar zou je ook niet heel je leven in wonen zonder de verwarmingsketel te onderhouden, piepende deuren te repareren of een likje verf aan te brengen.

Er zijn zoveel manieren om aan je relatie te werken. Relatietherapie is een optie, een gezamenlijke hobby zoeken kan tof zijn en vaak eens een weekendje weggaan doet wonderen. Deze nieuwe tip is echter veel simpeler dan de andere opties, want het gaat over maar één klein zinnetje. ‘Ik hou van jou’, ‘het spijt me’ of ‘je ziet er goed uit’? Allemaal goede opties, maar neen.

‘Ik ben ook vervelend’

De gouden tip kwam toevallig uit een artikel op de website ‘Cup of Jo’, waarin een redactrice vertelde over het kostbare huwelijksadvies dat haar getuige haar gaf. Dé zin die volgens haar een huwelijk in stand kan houden is: ‘Ik ben ook vervelend’. Romantisch? Absoluut niet. Nuttig? Zeker wel. Laat het ons uitleggen.

Geen enkele relatie is alleen maar rozengeur en maneschijn, dus het is doodnormaal dat de frustraties nu en dan hoog oplopen. De valkuil zit erin dat je op dat moment je partner maar blijft wijzen op dingen die hij/zij verkeerd doet. Je kan nog zo hard gelijk hebben – want soms liggen de sokken nu eenmaal nog op de grond of staat de vuile vaat de dag erna nog te stinken in de gootsteen – maar niemand wordt graag herhaaldelijk gewezen op zijn/haar fouten. Als jij je partner wel vaak op die (kleine) tekortkomingen wijst, is het een goed idee om even te kaderen dat ook jij niet het toonbeeld van perfectie bent. Want eerlijk gezegd, wie is dat wel?

Laat ondanks je frustraties even weten dat je beseft dat jij ook wel eens vervelend bent, en de fout helemaal niet altijd bij de ander legt. Je ego moet je er even voor aan de kant zetten, maar in de naam van de (eeuwige) liefde doen we veel, toch?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '