Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

De beste manier om International Dog Day door te brengen.

5 redenen om je hond mee te nemen op date

Annelies Hart

Vandaag vieren we International Dog Day! De kans dat jouw trouwe viervoeter een van de grote liefdes van je leven is, is groot. Maar wat als je op zoek bent naar nog een liefde, in de vorm van een partner? Datingapp Fruitz lijst 5 redenen op om je hond mee te nemen op date.

IJsbreker en gespreksstarter.

Schrik voor een awkward start van de date? Je hond kan dienen als ijsbreker én gespreksstarter. Je hebt meteen iets om over te praten en hun aanwezigheid stimuleert vlottere, positievere gesprekken. Pluspunt: je kan samen spelen met je viervoeter, zodat je meteen kan lachen en de stress zo’n eerste date van je af kan schudden.

Wederzijdse interesses.

Als hondenliefhebber begrijp je dat je viervoeter een belangrijke rol speelt in je leven. Door jullie honden mee te nemen op date, laat je meteen een belangrijk deel van je levensstijl en persoonlijkheid zien. Komt jullie manier van opvoeden overeen? Dat is al een goede basis voor moesten jullie de relatie naar een hoger niveau willen tillen.

Origineel en uniek.

Een saaie date is de grootste angst van iedereen, toch? Als je je hond meeneemt, ga je sowieso al andere dingen doen dan op een gewone date. Samen hiken in mooie landschappen, een snack hunt organiseren, een koffie drinken in een hondencafé of zelfs samen aan dog yoga doen… Kortom: nieuwe en leuke manieren om elkaar beter te leren kennen in een originele context.

Gevoel van veiligheid.

Jammer genoeg voelt niet iedereen zich even veilig wanneer ze op een eerste date gaan. Als je je hond meeneemt, voel je je meteen minder alleen en veiliger. Daarbij helpen honden je bij het verminderen van nervositeit of angst, twee soorten gevoelens die vaak gepaard gaan met zo’n eerste date.

Interessant voorproefje.

Als je je hond meeneemt op de date kan je meteen zien hoe je (misschien) toekomstige partner met je beste vriendje op vier poten omgaat. Je krijgt ook meteen een beter inzicht in zijn/haar/hun persoonlijkheid en dat kan je alleen maar helpen tijdens het vervolg van jullie datingproces.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '