Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Opgepast: break-upseizoen komt eraan!

Dit is wanneer de meeste koppels uit elkaar gaan

Annelies Hart

Wedding season loopt nog maar net op zijn einde, of we krijgen al iets nieuws voorgeschoteld: breakup season. Vlak na de zomervakantie is namelijk een breekpunt voor meerdere koppels, maar dat is niet het enige moment van het jaar waarop relaties gevaar lopen.

Vlak na de zomervakantie.

September is de maand waarin we terug naar school of aan het werk gaan, maar jammer genoeg is dat niet de enige grote verandering zo vlak na de zomervakantie. Na twee maanden zomerpret en tijd spenderen met familie en vrienden, is september vaak een maand waarin we nadenken over wat we willen. Net zoals de bomen hun bladeren loslaten, laten sommige koppels dus elkaar los.

Net voor de feestdagen.

Misschien is dit wel een van de ergste momenten voor een break-up. Terwijl iedereen gezellig samen is en liefde, familie en vriendschap viert, moet jij door heftige emoties ploeteren. Toch maakt dit moment deel uit van de verschillende break-upseizoenen en ergens valt het te begrijpen. Sommige mensen kiezen er namelijk voor om hun relatie te beëindigen voordat de feestdagen beginnen, om te voorkomen dat ze tijdens die periode in een ongelukkige relatie zitten.

Net na de feestdagen.

Tijdens de feestdagen staat niet hoog op het lijstje, maar vlak erna dan wel weer. Als jij of je partner het motto ‘New Year, New Me’ heel serieus nemen, kan dit wel eens een heikel punt zijn voor je relatie. De start van een nieuw jaar doet iedereen extra hard nadenken over waar ze naartoe willen met hun leven en hoe ze hun leven in handen willen nemen. Jammer genoeg sneuvelen in dat proces ook enkele relaties.

Na Valentijnsdag.

Sommigen zijn grote fan, anderen vinden het maar niets, maar valentijn blijft wel de dag waarop de liefde gevierd wordt. Ook na deze datum is er plots een piek van break-ups te zien. Hoe dat kan? Als je lief je verwachtingen niet waarmaakt tijdens Valentijnsdag, kan dit soms leiden tot teleurstelling en reflectie over de relatie. Let wel: dat is natuurlijk enkel zo in relaties die al niet zo goed zitten. Anders volstaat een bosje bloemen iets later ook wel!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '