Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Dainis Graveris via Unsplash

Er bestaan wel honderden trucjes om je beter te kunnen concentreren, maar er zijn er maar weinig zo leuk als deze.

BEWEZEN: Hoe masturberen je kan helpen concentreren

Annelies Hart

Thuiswerken, blokken, die helse to-dolijst afwerken: soms lukt het allemaal niet en is je concentratie ver zoek. Het was al eerder bewezen dat pauzes nemen helpt, maar weet je ook wat je tijdens zo’n pauze kan doen? Vergeet Netflix, pak een vibrator.

Er bestaan wel honderden trucjes om je beter te kunnen concentreren, maar er zijn er maar weinig zo leuk als deze. Je kan namelijk je focus een heel pak opkrikken door de liefde te bedrijven... met jezelf! In een chic woord heeft dat procrasturbation, een combinatie van procrastineren (uitstellen) en masturberen.

Hersenen in hoogste versnelling

Of het toch geen beter idee is om nog die laatste tien pagina’s in je hoofd te drammen, die was te plooien of de zoveelste e-mail te sturen in plaats van even jezelf te plezier? Nee. En het onderzoek van Dr. Barry Komisaruk en Dr. Nan Wise van de Rutgers Universiteit (VSA) toont dat aan.

Wanneer jij namelijk na even je best doen een orgasme bereikt, stuurt die sensatie bloed, zuurstof, voedingsstoffen en neurochemicaliën naar je hersenen, waardoor het hele orgaan in de hoogste versnelling wordt gezet. ‘Mentale oefeningen verhogen de hersenactiviteit, maar alleen in relatief gelokaliseerde regio’s’, vertelt Komisaruk. ‘Een orgasme activeert het geheel.’

Feel-goodhormonen

Wil dat zeggen dat je je meteen beter kan concentreren? Nee. Want wat je nog nodig hebt zijn endorfine en oxytocine, maar gelukkig komen die bij een goed orgasme ook vrij! ‘Die feel-goodhormonen verminderen angst en helpen je ontspannen. Als je hersenen dus op volle toeren draaien en jij lichamelijk ontspannen bent, heb je de jackpot te pakken: hallo concentratie.

Nu nog het beste nieuws: hoe vaak moet je dan zo per dag de hand aan jezelf leggen om op het hoogtepunt (pun intended) te komen? Twee keer per dag is volgens wetenschappers de aangewezen dosis. Daar zeggen we geen nee tegen!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '