Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Sora Shimazaki via Pexels

1. Lange en krachtige orgasmes.

AHA: 6 redenen waarom het helemaal oké is om te masturberen tijdens je maandstonden

Wil je die nieuwe serie bingen met een grote pot ijs? Doen! Wil je dat feestje skippen omdat je last hebt van krampen? Gewoon doen! En heb je zin om te masturberen? Doen, doen, doen! Niets of niemand, inclusief dat bloedverlies, mag je tegenhouden. Masturberen tijdens je maandstonden heeft zo zijn voordelen, wij lijsten er enkele voor je op.

Lange en krachtige orgasmes

Wie wil dat nu niet? Je hormonen hebben het tijdens je maandstonden voor het zeggen, en zij zijn voor het bekomen van een orgasme van groot belang. Je vagina is vaak wat meer gezwollen en gevoeliger dan normaal, wat voor een intensiever orgasme kan zorgen. Ook zijn je bekkenbodemspieren tijdens je maandstonden ontspannen waardoor je makkelijker kan klaarkomen.

Het hoeft helemaal geen knoeiboel te zijn

Je kan gerust een handdoekje onder je leggen of masturberen onder de douche als je all the way wilt gaan, maar je kan het ook wat voorzichtiger aanpakken. Wanneer je een tampon of een menstruatiecup inbrengt en voor een clitoraal orgasme gaat, bijvoorbeeld. Doe het helemaal zelf of schakel hulp in van je vibrator, zonder geknoei of opkuiswerk.

Je valt sneller in slaap

Als je tijdens je menstruatie regelmatig last hebt van onrustige nachten, probeer jezelf voor het slapengaan dan eens te bevredigen. De endorfine die vrijkomt zal je meteen ontspannen doen voelen en voor je het weet ben je in dromenland. Een gezonde manier voor een zalige nachtrust dus!

Vermindert je krampen

Menstruatiepijn kan verschrikkelijk zijn. De ene heeft er al wat meer last van dan de andere, maar aangenaam is het in geen geval. Say no more, want masturberen tijdens je regels zorgt ervoor dat de spieren rond je baarmoeder zich ontspannen. Krampen worden veroorzaakt doordat diezelfde spieren tijdens het menstrueren vaak samentrekken. Een gezonde pijnstiller dus, en je haalt er zelf nog iets uit!

Masturberen = selfcare = self-love

Flair staat in teken van zelfliefde en zelfzorg. Je verdient het àltijd om jezelf in de watten te leggen, maar tijdens je maandstonden doe je daar best nog een schepje bovenop. Wil je die serie bingen met een grote reep chocolade? Doen! Wil je dat feestje skippen omdat je last hebt van krampen? Gewoon doen! En heb je zin om te masturberen? Doen, doen, doen! Niets of niemand, inclusief dat bloedverlies, houdt je tegen.

Bye bye stress en hello happiness

Natuurlijke endorfine is dé manier om stress te verminderen en je gelukkiger te voelen. Behalve zó veel andere goede eigenschappen, komt dit gelukshormoon na een orgasme ook nog eens vrij. Heb je dus dat dipje en wil je je opnieuw wat beter voelen? You know what to do!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '