Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Tony Tran via Unsplash

De zomer is bijna voorbij, en daar kan je weleens even somber van worden.

Zo vermijd je een dipje op het einde van de zomer

Veel zonnige dagen met temperaturen van meer dan 25 graden moeten we waarschijnlijk niet echt meer verwachten. Om je dit jaar niet te laten vangen door die hatelijke herfstdip, hebben we een paar pointers voor je klaar.

Zie het niet als een einde, maar als een nieuw begin.

In plaats van met heimwee terug te kijken op die zomerse dagen, richt je je blik beter vooruit. Een nieuw seizoen is een nieuw begin met nieuwe kansen én alweer veel leuke dingen in het verschiet. Denk maar aan Halloween, de herfstvakantie en sweater weather! Meet je een nieuw, fris kapsel aan, stel een hippe herfstgarderobe samen, lak je nagels in een herfstig kleurtje en je kan er met goede moed aan beginnen.

Maak het gezellig.

Het sleutelwoord voor de komende maanden is gezelligheid. Je kan een regenachtige dag bekijken als een saaie, verloren dag waarop je niet buiten kan komen om leuke dingen te doen, maar je kan het ook bekijken als de perfecte dag om een gezellige filmmarathon – mét warme choco’s en veel dekentjes – te houden. Ook alleen zijn kan trouwens erg gezellig zijn. Zet kaarsjes in je kamer, hang leuke lampjes op, leg je bed vol dekens en kussens en maak zo van je kamer je knusse cocon. Stel een lijstje op van boeken die je wil lezen of series die je wil kijken, sla een voorraadje thee of chocomelk in en je bent vertrokken. Ontspanning en alone time kan je vast wel gebruiken, niet?

Slaap voldoende.

Laten we er niet omheen draaien: ons lichaam zal wat tijd nodig hebben om aan de koudere temperaturen te wennen. Dat je de komende weken dus al vroeger dan anders je klop krijgt en voor de televisie in slaap valt, is dan ook meer dan normaal. Je lichaam heeft meer rustig nodig om zich aan te passen, voldoende slapen is dus de boodschap!

Zoek een sportieve hobby die je leuk vindt.

Bij somber weer wil je alleen maar in de zetel hangen en pasta eten, right? Toch is het wetenschappelijk bewezen dat sporten je gelukkiger maakt door bepaalde chemicaliën die het losmaakt. Geregeld bewegen is dus exact wat je nodig hebt om niet in een dip te geraken. Je hoeft niet per se naar de fitness: een boswandeling met je hond of eens gaan zwemmen kan ook leuk zijn!

Maak leuke plannen.

We zeiden het al: je richt je blik best op wat komt, niet op wat geweest is. En wat komt is – binnen zo’n achttal maanden – een nieuwe zomer! Hoe langer je kan uitkijken naar een plan, hoe meer plezier je eraan beleeft. Bovendien is het belangrijk om ook de komende maanden leuke dingen in te plannen. Het is niet omdat het geen mooi weer is, dat je de hele tijd thuis moet zitten, toch? De cinema, bowlen, een VR-game, een trampolinepark, schaatsen: activiteiten genoeg waarvoor je geen zon nodig hebt. Bezig blijven is belangrijk, dan is de zomer er ook veel sneller terug!

Luister naar de wetenschap.

De wetenschap gaat al jaren op zoek naar kleine dingen die ons gelukkiger maken. Naar vrolijke muziek luisteren zou bijvoorbeeld helpen. Laat die zomermuziek dus nog maar even door je boxen knallen. In het lijstje van wetenschappelijk bewezen geluksopwekkers staat ook anderen helpen, een uurtje extra slapen, over je gevoelens schrijven, geld aan anderen uitgeven en jezelf omringen met positieve mensen. Mocht je maar niet uit je dip geraken en je helemaal niet goed voelen, is erover praten met iemand natuurlijk de allerbeste oplossing.

Maak je stekje herfstproof.

Denk geurkaarsen, decoratie in herfstkleuren en dekentjes. Leg die Halloweenversiering ook maar binnen handbereik! Wedden dat je extra geniet van die knusse herfstsfeer?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '