Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Abbie Love, Gulyas Bianka & Margo Brodowicz via Unsplash

Zou jij ze ook gewoon alle twaalf willen?

HOROSCOOP: welk hondenras past het best bij jouw persoonlijkheid?

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist


Zou jij ook elk hondje uit het asiel willen adopteren en kan je maar niet kiezen welke schattige viervoeter je mee naar huis neemt? Je sterrenbeeld helpt je dat vanaf nu te bepalen!


Wij zouden ook niets liever willen dan veertig honden uit het asiel redden, maar dat laat onze portemonnee jammer genoeg (nog) niet toe. Hoe weet je dan in godsnaam welk hondje je wel mee naar huis moet nemen? Door naar je sterrenbeeld te luisteren, natuurlijk!

Ram (21 maart – 20 april): Duitse herder

Ram (21 maart - 20 april): Duitse herder

Ram (21 maart – 20 april): Duitse herder

Als ram ben je een echte durfal die goed opschiet met loyale vrienden. Omdat je nogal hoge verwachtingen van je bff’s hebt, zoek je het best een hond die zijn baasje niet snel teleurstelt. Daarom zijn jij en de Duitse herder een match made in heaven. Hij bruist van het avontuur en is een toegewijde waakhond die je door dik en dun steunt. Hoe schattig!

Stier (21 april – 21 mei): corgi

Stier (21 april - 21 mei): corgi

Stier (21 april – 21 mei): corgi

De stier streeft naar perfectie en heeft een voorliefde voor de fijnere dingen in het leven. Hoe mooier en sensueler, hoe beter en daarom is de corgi met zijn sierlijk lijfje jouw ideale vierpotige vriend. Hij laat zich minstens even graag verzorgen als jij en kan samen met jou uren zonnen op het terras.

Tweelingen ( 22 mei – 21 juni): jack russell

Tweelingen ( 22 mei - 21 juni): jack russell

Tweelingen ( 22 mei – 21 juni): jack russell

Een hele dag stilzitten is niets voor jou, al kan je af en toe weleens genieten van een lazy Sunday. Je bent een grapjas en kan een vriend gebruiken die je actief houdt en die zich makkelijk kan aanpassen aan jouw gemoedstoestand, want die kan eerlijk gezegd redelijk snel omslaan. Een jack russell past precies bij wat jij wil bereiken, is intelligent en weet wanneer jij nood hebt aan een beetje ontspanning. Van een personal coach gesproken!

Kreeft (22 juni – 22 juli): pug

Kreeft (22 juni - 22 juli): pug

Kreeft (22 juni – 22 juli): pug

In het huis van een kreeft voelt iedereen zich meteen thuis. Je vindt het belangrijk dat mensen zich comfortabel voelen en hecht veel belang aan je familie. Ook de pug is een echte familievriend en is heel zorgzaam en sociaal. Hij voelt zich overal thuis, tot zolang hij maar kan luieren in de zetel en het moet nu juist lukken dat hij dat bij jou perfect kan.

Leeuw (23 juli – 23 augustus): labrador retriever

Leeuw (23 juli - 23 augustus): labrador retriever

Leeuw (23 juli – 23 augustus): labrador retriever

Iedereen kan het vinden met de sympathieke leeuw, en al zeker wanneer die een beschermende en liefdevolle labrador aan zijn zijde heeft. Samen zijn jullie een onafscheidelijk duo dat stiekem wel durft te genieten van een beetje extra aandacht.

Maagd (24 augustus – 23 september): border collie

Maagd (24 augustus - 23 september): border collie

Maagd (24 augustus – 23 september): border collie

Als maagd ben jij heel perfectionistisch en dat uit zich vaak in keuzestress. Je vindt het belachelijk moeilijk om de juiste hond te kiezen en valt uiteindelijk in zwijm voor de border collie. Dat is eigenlijk niet zo abnormaal, want volgens jouw sterrenbeeld word jij aangetrokken door het karakter van zijn ras. Hij is gehoorzaam, geeft je met zijn actieve buien af en toe de energieboost die je nodig hebt, maar voelt ook perfect aan wanneer hij zich weer moet gedragen.

Weegschaal (24 september – 23 oktober): pitbull

Weegschaal (24 september - 23 oktober): pitbull

Weegschaal (24 september – 23 oktober): pitbull

Jij zoekt een balans tussen een zachtaardige en speelse vriend en deinst vooral niet terug voor een beetje uitdaging. Daarom sluit het karakter van de pitbull perfect bij het jouwe aan: hij is speels, lief en kan soms scherp uit de hoek komen, maar beschermt je als geen ander. Hij heeft een wel heel grote passie, namelijk jou liefhebben. Gek dat ook jij soms zo gepassioneerd kan zijn met je favoriete hobby!

Schorpioen (24 oktober – 22 november): schipperke

Schorpioen (24 oktober - 22 november): schipperke

Schorpioen (24 oktober – 22 november): schipperke

Het pittige en eigenzinnige schipperke kan het perfect met jou vinden, omdat ook de schorpioen af en toe wat nood heeft aan pit in het leven. Jullie lijken elkaar perfect aan te voelen en dat komt omdat jullie alle twee een krak zijn in het ontrafelen van gevoelens en jullie zich heel empathisch kunnen opstellen.

Boogschutter (23 november – 21 december): beagle

Boogschutter (23 november - 21 december): beagle

Boogschutter (23 november – 21 december): beagle

Je houdt van fysieke én mentale uitdagingen en speelt stiekem graag de baas, en dat is net waarom de beagle op jouw lijf geschreven is. Omdat jullie alle twee een sterk karakter hebben, kan het af en toe weleens botsen. Toch laat de beagle graag zien dat jij zijn alles bent en dat toont hij – na lang trainen – met de slimme commando’s die hij enkel en alleen voor jou doet. De vuilnisbak openen om zijn baasje te helpen? Geen probleem voor de beagle!

Steenbok (22 december – 20 januari): golden retriever

Steenbok (22 december - 20 januari): golden retriever

Steenbok (22 december – 20 januari): golden retriever

Structuur en orde is waar jouw leven om draait en je kan het dan ook niet hebben wanneer iemand te laat komt of wanneer jouw trein vertraging heeft. Omdat je altijd en overal kan rekenen op de trouwe golden retriever is hij jouw perfecte match! Hij is de ideale metgezel, is heel betrouwbaar en weet precies wat jij wil. Wat een droomplaatje!

Waterman (21 januari – 19 februari): griffon bruxellois

Waterman (21 januari - 19 februari): griffon bruxellois

Waterman (21 januari – 19 februari): griffon bruxellois

Je bent een echte trendsetter en wil uitblinken in zowat alles. Alert en aandachtig zijn staat sowieso op jouw sollicitatiebrief en je apprecieert het wanneer je het heft in eigen handen kan nemen. Het uniek uiterlijk van de griffon bruxellois trekt daarom meteen je aandacht en ook zijn sympathiek en bazig karakter kan je helemaal in jezelf terugvinden.

Vissen (20 februari – 20 maart): chihuahua

Vissen (20 februari - 20 maart): chihuahua

Vissen (20 februari – 20 maart): chihuahua

Ondanks zijn klein formaat heeft de moedige chihuahua een unieke en energieke levensstijl die perfect bij de jouwe past. Ook jij durft weleens iets in het geniep doen en het is dan ook niet toevallig dat je dat kleine woefje perfect in je handtas de cinema mee naar binnen kan smokkelen.Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '