Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Prudence Earl via Unsplash

Heb jij jouw ideale match al in huis?

Van pannenkoekenplant tot aloe vera: deze plant past bij jouw sterrenbeeld

Ben jij verzot op planten, maar weet je niet welk exemplaar je als volgende in huis wil halen? Laat je dan inspireren door de astrologie. Ben jij benieuwd welke plant bij jouw sterrenbeeld past? Lees dan vooral snel verder, want wij hebben jouw ideale match gevonden.

Vissen: 20 februari t/m 20 maart

Jouw plant: kamerpalm

Het sterrenbeeld Vissen heeft als element, hoe raad je het, water. Perfect voor de kamerpalm die enorm fan is van vochtige lucht en veel water. Vissen zijn creatief en hechten veel waarde aan loyaliteit, een makkelijke plant is voor hen dus een must. De kamerpalm heeft niet overdreven veel zorg nodig en geeft met zijn unieke vorm een inspirerende touch aan je interieur!

Kamerpalm sterrenbeeld plant
© Feey Claaxa via Unsplash

Ram: 21 maart t/m 20 april

Jouw plant: vetplantjes

Vetplantjes zijn sterke, harde planten die heel wat kunnen verdragen. Ze kunnen overleven in moeilijke situaties en houden steeds vol. Dat typeert ook het sterrenbeeld Ram, die hebben zelf een dikke huid. Net zoals de Ram veel verschillende facetten in zijn karakter heeft, verschilt elke vetplant ook een klein beetje in kleur, grootte en vorm. De vetplant is ook heel makkelijk te onderhouden, ideaal dus voor de drukke, avontuurlijke Ram.

vetplanten sterrenbeeld planten
© Angele Kamp via Unsplash

Stier: 21 april t/m 21 mei

Jouw plant: vioolbladplant

Stieren zijn praktisch, down-to-earth en zijn steeds harde werkers. De vioolbladpunt, zorgt voor rust in het huis en straalt dat ook uit op zijn eigenaar. Door de grote groene bladeren en de boomachtige stam, waan je je al snel in de natuur. Het sterrenbeeld Stier is heel betrouwbaar en houdt niet van al te veel verandering rondom zich. De vioolbladplant is een plant die héél lang kan meegaan met de juiste verzorging, ideaal dus voor de Stier.

vioolbladplant sterrenbeeld plant
© Lauren Mancke via Unsplash

Tweelingen: 22 mei t/m 21 juni

Jouw plant: lavendel

Tweelingen zijn erg energiek en steeds een spring-in-’t-veld. Zoveel energie vraagt af en toe ook om rust. Daarvoor is lavendel perfect. Lavendel is kleurrijk en dat past bij de enthousiaste persoonlijkheid van het sterrenbeeld, maar de geur brengt net veel rust, die Tweelingen soms ook nodig hebben in hun hoofd.

Lavendel sterrenbeeld plant
© Jans Schepp via Unsplash

Kreeft: 22 juni t/m 22 juli

Jouw plant: aloë vera

Net zoals de Kreeft heel zorgend is van nature, heeft de aloë vera een helende en verzorgende kracht. Daarnaast heeft de aloë vera ook een rustige uitstraling, wat de Kreeft wel kan gebruiken. Teveel lawaai is voor de Kreeft misschien een fijne afleiding, maar doet niet altijd écht deugd.

aloë vera sterrenbeeld plant
© Feey Nu via Unsplash

Leeuw: 23 juli t/m 23 augustus

Jouw plant: monstera

De Leeuw is zelfzeker, krachtig en heel loyaal. De magnifieke monstera straalt diezelfde krachtigheid uit en is in elke kamer de ster van de show. De Leeuw houdt er ook van om uit te pakken en dat kan hij absoluut met deze kamerplant. Maar de monstera staat ook symbool voor persoonlijke groei en dat is iets wat de Leeuw erg belangrijk vindt.

monsterra planten sterrenbeeld
© Annie Spratt via Unsplash

Maagd: 24 augustus t/m 23 september

Jouw plant: Indische rubberplant

De Indische rubberplant ziet er stug en strak uit, maar heeft als je goed gaat kijken ook zachte blaadjes die zitten te wachten om uit te komen. Zo kan je de Maagd ook een beetje zien, door hun actieve en georganiseerde karakter kunnen ze soms strak overkomen, terwijl er heel veel emoties onder de oppervlakte zitten. En aangezien de Maagd helemaal fan is van de natuur en frisse lucht, is de Indische rubberplant de perfecte luchtververser.

Indische rubberplant sterrenbeeld planten
© Elle Lumiere via Unsplash

Weegschaal: 24 september t/m 23 oktober

Jouw plant: varen

Net zoals de Weegschaal zijn varens heel gebalanceerd en steeds in evenwicht. De varen zorgt voor rust in het huis en dat kan de Weegschaal altijd gebruiken. Ook bestaan er énorm veel verschillende soorten varens, wat goed is voor de Weegschaal die vaak besluiteloos is en moeilijk keuzes kan maken. Voor ieder wat wils dus.

varen sterrenbeeld planten
© Katie Wasserman via Unsplash

Schorpioen: 24 oktober t/m 22 november

Jouw plant: philodendron

De Schorpioen heeft heel veel liefde te geven en doet dat dan ook in overvloed. Aan hun vrienden, familie, partner én planten. De philodendron symboliseert al eeuwen liefde en passie en heeft zelf ook wel wat verzorging nodig om goed te groeien. Hoewel de philodendron in veel verschillende omgevingen kan groeien, wat de Schorpioen ook typeert, heeft hij ook af en toe wat aandacht nodig.

philodendron planten sterrenbeeld
© Unsplash

Boogschutter: 22 november t/m 21 december

Jouw plant: alocasia

De alocasia staat bekend om zijn opvallende uiterlijk en hoewel de Boogschutter dat niet altijd zo bedoelt, valt hij ook vaak op tussen de anderen. Dat komt door hun scherpe ideeën en uitgesproken mening, die door velen bewonderd worden. Boogschutters durven echt zichzelf te zijn en dat siert hen!

alocasia planten sterrenbeeld
© Unsplash

Steenbok: 22 december t/m 20 januari

Jouw plant: sanseveria

Steenbokken kunnen veel verdragen, dat typeert ook de sanseveria die in veel verschillende klimaten kan overleven. De plant wordt regelmatig gebruikt op de werkvloer, ideaal voor de hardwerkende en ambitieuze Steenbok. Daarnaast filtert de plant toxische stoffen uit de lucht en dat is iets wat de Steenbok ook steevast probeert met negatieve energieën rondom zich.

sanseveria planten sterrenbeeld
© Jake Goossen via Unsplash

Waterman: 21 januari t/m 19 februari

Jouw plant: pannenkoekenplant

De pannenkoekenplant is een zeer populaire huiskamerplant, die geluk symboliseert. Het is ook een erg unieke plant door zijn gekke blaadjes en explosieve vorm, daar kan je de Waterman ongetwijfeld in terugvinden. Hun persoonlijkheid kan soms ook een beetje explosief zijn en ze houden wel van gekkere dingen. Net zoals de pannenkoekenplant, valt de Waterman op in een menigte. Niet perse door hun uiterlijk, maar wel door hun intelligentie of luide aanwezigheid.

Pannenkoekenplant sterrenbeeld planten
© Elly Endeavours via UnsplashLees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '