Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Clay Banks via Unsplash

Klopt het bij jou?

Deze 5 sterrenbeelden houden ervan om alleen te zijn

Evi Van Houdt

Terwijl de ene zijn/haar/hun agenda niet vol genoeg gepland kan hebben, is de ander dan weer erg dankbaar om een vrije avond te hebben en even alleen te zijn. Vooral deze 5 sterrenbeelden kunnen genieten van een avondje in hun eigen gezelschap.

Of je nu veel vrienden hebt of niet, soms heb je gewoon nood aan wat me time. Een bad nemen, een serie bingen of wat lezen: wat je ook doet, het gaat er vooral om dat je het even alleen wil doen. Herken jij je daarin? Dan behoor jij misschien wel tot één van deze vijf sterrenbeelden. Zij vinden het namelijk geweldig om af en toe alleen te zijn.

Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Hoewel de Schorpioen erg sociaal is en graag gezien is door velen, houdt ie er toch van om af en toe te verdwijnen. Dat gebeurt niet altijd intentioneel en soms zelfs zonder dat de Schorpioen het zelf doorheeft. De Schorpioen is dan ook erg goed in zijn/haar/hun gsm los te laten en even aanwezig te zijn in het moment. Ook hun sociale batterij opladen nemen Schorpioenen erg serieus. Het is ook daarom dat ze niet zo graag plannen maken op voorhand en eerder spontaan iets met je zullen gaan doen!

Steenbok (22 december – 20 januari)

Ook de Steenbok heeft regelmatig nood aan een sessie alone time. Die korte break nemen ze niet alleen van hun vrienden, maar ook van hun familie en partner. De Steenbok heeft al snel teveel in zijn/haar/hun hoofd en vindt het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Even alleen thuisblijven, in plaats van gaan dansen kan daarbij helpen. Wanneer je gestresseerd bent en niet goed nee kunt zeggen tegen activiteiten of plannen waar je eigenlijk stiekem geen zin in hebt, Steenbok kan het gebeuren dat je overprikkeld raakt. Bewaak dus zeker je eigen grenzen en spendeer vooral tijd met wie je zelf écht graag wil zien.

Stier (21 april – 21 mei)

Stieren zijn erg sociale sterrenbeelden, al kunnen ze niet zo goed multitasken. De kans is dus groot dat je hen de hele week niet ziet of hoort, maar ze je daarna wel opbellen om iets leuks te doen tijdens het weekend. Hun werkweek of schoolweek plannen ze dan ook echt vol met praktische dingen en chillavondjes alleen. Daarna laat de Stier zich met veel plezier weer zien in het weekend en geniet hij/zij/die er ook dubbel zo hard van!

Maagd (24 augustus – 23 september)

Hoewel de Maagd vaak het middelpunt van elk feestje is, kan het sterrenbeeld ook echt nood hebben aan een dagje alleen. Maagden denken veel na en hebben vaak zoveel in hun hoofd steken, dat al het sociaal contact er bovenop teveel kan worden. Vooral omdat ze ook erg geïnteresseerd willen zijn in anderen en horen hoe het met hen gaat. Maar dat lukt niet altijd als ze niet eerst even ruimte maken voor zichzelf! Welverdiende en broodnodige alone time dus!

Weegschaal (24 september – 23 oktober)

Zoals de naam van het sterrenbeeld al verklapt houden Weegschalen van balans. Hoewel ze het oprecht geweldig vinden om hun vrienden zo vaak mogelijk te zien, zijn ze ook dolgelukkig als ze een avondje alleen kunnen spenderen. Niet alleen om even tot rust te komen, maar ook om de dingen te doen die zij graag doen. Weegschalen maken anderen graag gelukkig, maar vergeten zichzelf soms in dat proces. Een dagje alleen is voor hen dus een klein cadeautje aan zichzelf!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '