Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Hannah Lim via Unsplash

Al willen wij ze stiekem alle twaalf mee naar huis nemen!

Een hondje adopteren? Dit hondenras past het beste bij jouw persoonlijkheid

Scrol jij ook dagelijks de hele website van het asiel af om te zien of er hondjes ter adoptie zijn? Hoewel we het liefst alle honden mee naar huis zouden nemen, is dat helaas niet altijd mogelijk. Maar hoe kies je dan in hemelsnaam tussen al die lieve harige vriendjes? Wel, volgens je sterrenbeeld past dit hondenras het allerbeste bij jou.

Groot en actief of net klein en knuffelig: honden bestaan er in alle maten en elk hebben ze hun eigen persoonlijkheid, net zoals wij. Maar volgens de Amerikaanse Kennelclub kan je op basis van je sterrenbeeld nu wel bepalen welk hondenras het beste bij jouw persoonlijkheid zou passen!

Leeuw (23 juli – 23 augustus): labrador retriever

Leeuw (23 juli - 23 augustus): labrador retriever

Leeuw (23 juli – 23 augustus): labrador retriever

De Leeuw is van nature een erg zorgend sterrenbeeld, met hopen energie. Daarom past een labrador perfect bij de persoonlijkheid van een Leeuw. Niet alleen is hij erg trouw en lief, maar hij houdt er ook van samen met z’n baasje te ravotten en zich volledig uit te leven. Geloof ons: een labrador wordt écht je beste vriend.

Maagd (24 augustus – 23 september): bordercollie

Maagd (24 augustus - 23 september): bordercollie

Maagd (24 augustus – 23 september): bordercollie

Net zoals een bordercollie houdt het sterrenbeeld Maagd ook van avontuurlijke activiteiten waar ze zich volledig in kunnen smijten. Maar ook in het perfectionisme van de Maagd kan de bordercollie zich helemaal vinden: bordercollies zijn namelijk honden die je erg goed dingen kan aanleren, waardoor ze zich als engeltjes kunnen gedragen in eender welke situatie. Een match made in heaven als je het ons vraagt.

Weegschaal (24 september – 23 oktober): Berner sennenhond

Weegschaal (24 september - 23 oktober): Berner sennenhond

Weegschaal (24 september – 23 oktober): Berner sennenhond

De Berner sennenhond is bijna een kopie van de Weegschaal. Beide staan ze bekend om hun intelligentie, loyaliteit en lieve karakter. Het sterrenbeeld Weegschaal heeft een hond nodig die ze kunnen vertrouwen en er is geen enkele hond die meer vertrouwen uitstraalt dan de Berner sennen. Het feit dat de Berner sennen ook een grote knuffelbeer is, is enkel een extra pluspunt!

Schorpioen (24 oktober – 22 november): schipperke

Schorpioen (24 oktober - 22 november): schipperke

Schorpioen (24 oktober – 22 november): schipperke

Het pittige en eigenzinnige schipperke kan het perfect met jou vinden Schorpioen, omdat ook jij af en toe wat nood hebt aan pit in je leven. Hoewel het schipperke er klein en schattig uitziet, blijft hij wel een soort herdershond. Hij is dus perfect in staat samen lange wandelingen te maken en is erg trouw en waakzaam. Heb je ook kippen of geitjes thuis? Dan heb je de ideale vriend én bewaker gevonden voor je dieren.

Boogschutter (23 november – 21 december): beagle

Boogschutter (23 november - 21 december): beagle

Boogschutter (23 november – 21 december): beagle

Je houdt van fysieke én mentale uitdagingen Boogschutter, en je speelt stiekem ook graag de baas. Dat is net waarom de beagle op jouw lijf geschreven is. Jullie hebben allebei een sterk karakter en weten goed wat jullie willen. Toch laat de beagle graag zien dat jij als baasje alles bent voor hem. Als je veel geduld hebt kan je hem de leukste trucjes aanleren die hij enkel en alleen voor jou doet. De vuilnisbak openen om zijn baasje te helpen? Geen probleem voor de beagle!

Steenbok (22 december – 20 januari): golden retriever

Steenbok (22 december - 20 januari): golden retriever

Steenbok (22 december – 20 januari): golden retriever

Het sterrenbeeld Steenbok houdt van structuur en orde, hij kan het dan ook niet hebben wanneer iemand te laat komt of wanneer de trein vertraging heeft. Omdat je altijd en overal kan rekenen op de trouwe golden retriever is hij jouw perfecte match, Steenbok! Hij is de ideale metgezel: enorm betrouwbaar en voelt goed aan wat je al dan niet wil. Wat een droomplaatje!

Waterman (21 januari – 19 februari): Franse bulldog

Waterman (21 januari - 19 februari): Franse bulldog

Waterman (21 januari – 19 februari): Franse bulldog

Jij houdt ervan als mensen goed luisteren en aandacht aan je spenderen Waterman. Daarom is de Franse bulldog de perfecte match. Wat je ook aan het doen bent: de Franse bulldog zal curieus zijn en je overal volgen. Hij wordt gegarandeerd je beste vriend, zonder dat je er moeite voor moet doen. Alleen wil hij diezelfde aandacht voor hem wel in ruil!

Vissen (20 februari – 20 maart): chihuahua

Vissen (20 februari - 20 maart): chihuahua

Vissen (20 februari – 20 maart): chihuahua

Ondanks zijn kleine formaat heeft de moedige chihuahua een unieke en energieke levensstijl die perfect bij de jouwe past. Ook jij durft weleens iets in het geniep doen, Vissen en het is dan ook niet toevallig dat je dat kleine woefje perfect in je handtas de cinema mee naar binnen kan smokkelen.

Ram (21 maart – 20 april): Duitse herder

Ram (21 maart - 20 april): Duitse herder

Ram (21 maart – 20 april): Duitse herder

Als Ram ben je een echte durfal die goed opschiet met loyale vrienden. Omdat je nogal hoge verwachtingen van je bff’s hebt, zoek je het best een hond die zijn baasje niet snel teleurstelt. Daarom zijn jij en de Duitse herder een match made in heaven. Hij bruist van het avontuur en is een toegewijde waakhond die je door dik en dun steunt. Geen enkel avontuur schrikt hem af!

Stier (21 april – 21 mei): corgi

Stier (21 april - 21 mei): corgi

Stier (21 april – 21 mei): corgi

De corgi is dé ideale vriend voor een Stier. Niet alleen is hij erg lief, ook is hij best zelfstandig en verveelt hij zich niet snel. Ideaal wanneer je hem meeneemt als je iets gaat drinken met vriendinnen. Of hij kan samen met jou uren zonnen op het terras.

Tweelingen ( 22 mei – 21 juni): jack russell

Tweelingen ( 22 mei - 21 juni): jack russell

Tweelingen ( 22 mei – 21 juni): jack russell

Een hele dag stilzitten is niets voor jou, Tweelingen. Al kan je af en toe weleens genieten van een lazy zondag. Je bent een mega grapjas en kan een vriend gebruiken die je actief houdt en die zich makkelijk kan aanpassen aan jouw gemoedstoestand, want die kan soms snel omslaan. Of je nu enorm veel energie hebt en iets leuks wil gaan doen, of even nood hebt aan wat knuffels en bankhangen: de jack russell staat voor je klaar.

Kreeft (22 juni – 22 juli): pug

Kreeft (22 juni - 22 juli): pug

Kreeft (22 juni – 22 juli): pug

Je houdt van avontuur maar hebt soms ook écht nood aan wat chilltijd, al durf je dat niet altijd toegeven Kreeft. Hoewel je denkt dat je altijd maar dingen moet doen om leuk te zijn, herinnert de pug je eraan dat je evengoed eens een dagje thuis mag uitblazen. Je energie is niet oneindig en dat is oké. De pug houdt van gek doen, maar heeft ook af en toe een rustpauze nodig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '