Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Annie Spratt via Unsplash

Dringend tijd om voor jezelf eens bloemen te kopen!

Deze bloem past het beste bij jouw sterrenbeeld (en dit betekent ze voor jou)

We vertelden je al welke reisbestemmingen er dit jaar voor jou in de sterren geschreven staan, maar wist je dat je de karaktereigenschappen van jouw sterrenbeeld ook kan terugvinden in bloemen? Bloomon lanceerde ook dit jaar de ‘florascoop’ en legt uit welke bloem jou volledig complementeert.

Waterman: 21 januari t/m 19 februari

Jouw bloem: Lelie

De lelie is een bloem die vaak uitsteekt boven de rest van het boeket en die je heel fel ruikt. Dat past perfect bij het rebelse kantje van de Waterman. Je durft soms al eens tegen de schenen te stampen van de mensen rondom jou, maar doet dat altijd met een doel. Omarm je kantje dat nét wat tegen de stroom inzwemt, want dat maakt jou net zo speciaal als de lelie.

lelie sterrenbeeld bloem
© Earl Wilcox via Unsplash

Vissen: 20 februari t/m 20 maart

Jouw bloem: Anemoon

De anemoon is een bloem waar je volledig bij kan wegdromen. Ook het sterrenbeeld Vissen is een echte dagdromer en houdt van de natuur. Daar haalt hij vaak zijn inspiratie en wordt zijn creatieve batterij weer opgeladen. Laat in 2023 de anemoon je inspiratiebron zijn en kies eens voor een creatieve uitlaatklep. Je zal er onmiddellijk zen van worden.

anemoon-sterrenbeeld-bloemen
© Zoe Schaeffer via Unsplash

Ram: 21 maart t/m 20 april

Jouw bloem: Amandelboombloesem

Als Ram ben je vaak druk in de weer en zit je niet graag stil. Dat kan door sommige mensen ervaren worden als bruut of ruw, terwijl je het vaak niet slecht bedoelt. Daardoor duurt het soms even voor je iemand écht binnenlaat. De amandelboombloesem heeft een hele stevige en dikke tak, waardoor hij er soms ruw uitziet. Tot het lente wordt en er prachtige bloemenknopjes aankomen. Laat dit jaar wat meer mensen binnen en toon het overvloed aan potentieel dat jij in je hebt!

amandelboombloesem bloem sterrenbeeld
© Liam Burnett via Unsplash

Stier: 21 april t/m 21 mei

Jouw bloem: Roos 

De Stier is een echte fijnproever en kan, als hij dat wil, erg elegant zijn. Maar de Stier laat zich ook absoluut niet doen, je kan dit sterrenbeeld niet zomaar inpalmen. Niet verwonderlijk dat de elegante, maar ook prikkelbare roos dé bloem is van de Stier dit jaar. De Stier is niet iemand die dingen overhaast aanpakt en weet dat alles uiteindelijk allemaal wel in zijn plooi valt. Omgeef je daarom dit jaar met mensen die je laten groeien op je eigen tempo.

roos sterrenbeeld bloemen
© Tirza Van Dijk via Unsplash

Tweelingen: 22 mei t/m 21 juni

Jouw bloem: Boerenkers

Het sterrenbeeld Tweelingen heeft veel verschillende contacten en kan met alle soorten mensen goed overweg. Ook de boerenkers houdt van verschillende soorten bloemen. Het is de perfecte bloem voor bij élk boeket en wordt dan ook vaak gebruikt om verschillende andere bloemen te omringen, bijna als een knuffel. Als je goed kijkt lijkt het wel alsof de boerenkers allemaal kleine zakjes heeft. Het sterrenbeeld Tweelingen leert dan ook van iedere persoon die ze tegenkomen. Overal nemen ze iets nieuws mee in hun ‘zakjes’. Geniet van alle nieuwe dingen die je tegenkomt dit jaar.

boerenkers bloemen sterrenbeeld
© Getty

Kreeft: 22 juni t/m 22 juli

Jouw bloem: Gerbera

De gerbera is een kleurrijke bloem die in elk boeket opvalt met haar stralende aanwezigheid. Dat effect heeft de Kreeft ook in eender welke groep. Maar wanneer een gerbera wordt overladen met water en omringd wordt door een te grote hoeveelheid bloemen in de vaas, zal haar hoofdje gaan hangen. Bij té veel geven kan ook jij uitgeput raken. Blijf vooral stralen dit jaar, maar bewaak je grenzen en zorg altijd eerst goed voor jezelf en dan pas voor de ander. En wees niet te koppig: sluit de mensen die voor jou zorgen niet uit. Ze weten heus wel dat je het alleen kan, maar dat betekent niet dat het alleen moet.

Gerbera sterrenbeeld bloem
© Magda Pawluczuk via Unsplash

Leeuw: 23 juli t/m 23 augustus

Jouw bloem: Zonnebloem

De manen van de Leeuw zijn heel duidelijk herkenbaar in de diepgele blaadjes van de zonnebloem. Je deelt als Leeuw graag je successen en helpt anderen dan ook met groeien. Net zoals de zonnebloem heb jij geen probleem met stralen. Blijf het komende jaar genieten van je successen en het delen ervan. Maar let op: neem niet te snel beslissingen want ze kunnen onverstandig zijn.

zonnebloem bloemen sterrenbeeld
© Aaron Burden via Unsplash

Maagd: 24 augustus t/m 23 september

Jouw bloem: Narcis

De schattige, kleine narcis brengt onmiddellijk een glimlach op je gezicht en dat doe het sterrenbeeld Maagd ook keer op keer! De narcis is een erg symmetrische bloem, niet verbazend dus dat ze heel goed past bij de georganiseerde Maagd. Niet alleen in je leven, maar ook in je hoofd en gedachten heb je graag structuur. Daardoor maak je het jezelf niet altijd gemakkelijk. Zorg dat je het komende jaar op tijd en genoeg rust neemt. Mediteer voldoende en ga er lekker op uit in de natuur: meer dan je tot nu toe hebt gedaan.

Narcis bloemen sterrenbeeld
© Kristaps Grundstei via Unsplash

Weegschaal: 24 september t/m 23 oktober

Jouw bloem: Ranonkel

De mooie, verfijnde en toch heel opvallende ranonkel heeft altijd extra zijtakjes. Ze steekt graag haar armen uit om zich met zoveel mogelijk sociale contacten te omgeven. Haar verkleuring tijdens de bloei toont dat ze in staat is om zich aan te passen aan haar omgeving. Daar is de Weegschaal ook een ster in. Het nadeel is dat je daarmee wel eens vergeet om bij jezelf te blijven. Hierdoor raak je uit balans en wik en weeg je meer dan nodig. Onthoud: je bent een vriend voor iedereen en een graag geziene persoon. Blijf in 2023 trouw aan jezelf en vertrouw erop dat de mensen om je heen je graag zien. Oók wanneer je niet altijd rekening houdt met de wensen van een ander.

ranonkel bloemen sterrenbeeld
© Zoe Schaeffer via Unsplash

Schorpioen: 24 oktober t/m 22 november

Jouw bloem: Veronicastrum, ook wel de virginische ereprijs genoemd.

De Veronicastrum is een zeer bijzondere bloem. De blaadjes lijken wel op voelsprieten en die zijn ook heel erg aanwezig bij het sterrenbeeld Schorpioen. Zo voelt het sterrenbeeld vaak op voorhand al aan dat een situatie niet helemaal pluis is. De Schorpioen is ook dol op mystieke onderwerpen en gaat graag de diepte in: ze willen steeds het onderste uit de kan halen. Ga komend jaar heerlijk verder op ontdekkingsreis en ga daarnaast aan de slag met je intuïtie, Schorpioen. Je zal versteld staan hoe vaak je ideeën kloppen.

veronicastrum bloemen sterrenbeeld
© Yoksel Zok via Unsplash

Boogschutter: 22 november t/m 21 december

Jouw bloem: Alstroemeria

Net als de alstroemeria, die steeds naar boven reikt, streeft de Boogschutter ook steeds naar een hoger doel. Je bent optimistisch en ambitieus. De positiviteit zit dan ook in je bloed. De bloemstelen van de alstroemeria groeien recht uit de kroon. Jij bent net zo recht door zee en altijd eerlijk en direct. Kijk eens of je in 2023 meer stil kunt staan bij de doelen die je bereikt hebt vooraleer je doorrent naar het volgende. Wees dankbaar en neem even de tijd om écht te genieten van alle behaalde resultaten.

Alstroemeria bloemen sterrenbeeld
© Farrinni via Unsplash

Steenbok: 22 december t/m 20 januari

Jouw bloem: Craspedia

De craspediabloem, ook wel de gele bollen genoemd, is een zeer merkwaardige plant. Je vindt haar terug zowel héél hoog in de bergen, als laag aan de zeespiegel. Niet alle bloemen kunnen dat. Dat symboliseert ook hoever jij wil gaan voor iets, Steenbok. De heldere kleur, bloemvorm en rechte steel van de craspedia symboliseren daadkracht en betrouwbaarheid. Omdat je als Steenbook zo perfectionistisch bent, kun je soms minder snel zijn in het afronden van plannen – iets wat soms onbegrip kan opleveren. Probeer in 2023 vaker te zeggen wat je écht wil.

craspedia bloemen sterrenbeeld
© Ralf Knufer via Unsplash

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '