Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Lina Trochez via Unsplash

De dahlia staat voor innerlijke kracht, elegantie en betrokkenheid, net als de Weegschaal!

Dit is de bloem die het best bij jouw sterrenbeeld past (en dit betekent ze voor jou)

Annelies Hart

We vertelden je al welke goede voornemens het best bij jouw sterrenbeeld passen, maar wist je dat je ook aan de hand van de bloem die bij jouw sterrenbeeld past een blik kan werpen op de toekomst? Bloomon lanceerde zopas zijn ‘florascoop’ en vertelt je maar al te graag over de bloem die bij jou past.

Waterman (21 januari – 19 februari)

Jouw bloem: Anemoon

Ben jij een Waterman? Dan heb je ongetwijfeld een zorgzaam karakter, en dat is exact waar ook de Anemoon voor staat. De bijnaam van de bloem – windbloem – is afgeleid van haar Griekse naam: ‘anemos’ en dat betekent namelijk ‘wind’. Eén ding is zeker: hoe hard de wind ook waait, een Waterman doet alles met positiviteit en vol overgave. Een eigenschap die je heel wat bewondering oplevert, en een natuurlijke aantrekkingskracht.

Vissen (20 februari – 20 maart)

Jouw bloem: Franse tulp

We moeten er niet flauw over doen: volgens de mensen in je omgeving ben je vastberaden en soms een tikkeltje eigenwijs. Die combinatie zorgt ervoor dat je zonder twijfels je eigen weg kiest. Een beetje zoals de Franse tulp, want het hoofd van de bloem volgt altijd het zonlicht. Als je net als de elegante bloem de zonnestralen volgt, kan je elke dag met opgeheven hoofd starten.

Ram (21 maart – 20 april)

Jouw bloem: Fritillaria

De koude, donkere winter is niet echt je lievelingsseizoen, en zodra het voorjaar zich aandient bloei je weer helemaal open. Dat heb je gemeen met de Fritillaria, die zich pas aan het begin van de lente weer laat zien. Thuis in je vaas staat de bloem vooral bekend om haar unieke manier van groeien waardoor de steel nonchalant over de rand van de vaas hangt. De Fritillaria is dus net als jij een relaxed type waarvan je er altijd wel een aantal in de buurt wil. Hou die nonchalante flair vast!

Stier (21 april – 21 mei)

Jouw bloem: Pioenroos 

Wie valt er nu niet voor de charmes van de stier? Met je zachte, opgewekte en extraverte persoonlijkheid ben je de ideale match voor de pioenroos. De bloem staat onder meer voor passie en romantiek, eigenschappen die je ongetwijfeld bekend voorkomen. Je onweerstaanbare aantrekkingskracht brengt je extra ver. Neem de ruimte om gezien te worden en je zal volop openbloeien.

Tweelingen (22 mei – 21 juni)

Jouw bloem: Prunus (bloesem)

Jouw ideale bloem is de Prunus, een geliefde bloesemtak die heel wat harten sneller doet slaan. Toepasselijk voor het nieuwe jaar, bovendien, want de bloem staat voor een nieuw begin. Wees niet te streng voor jezelf en focus op kleine stapjes. Dan zal je net als de bloemetjes van de Prunus langzaam, maar zeker volledig openbloeien.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Jouw bloem: Delphinium

De Delphinium staat symbool voor je liefdevolle karakter. De lange, stevige steel staat voor je vastberadenheid, de zachte bloemenpluimen voor je kwetsbare kant. Net die magische combinatie zorgt ervoor dat iedereen je zo graag ziet. Laat je kleurrijke, karaktervolle pallet aan eigenschappen zien en je zal heel wat harten veroveren. Geniet ervan!

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

Jouw bloem: Carthamus

De Carthamus en de Leeuw hebben heel wat overeenkomsten. De bloem ziet er bijvoorbeeld intimiderend uit, maar schijn bedriegt. De puntige bloemblaadjes zijn superzacht en aaibaar – het perfecte symbool voor jouw creatieve en veelzijdige karakter. Gebruik je creativiteit en ga vol vuur nieuwe uitdagingen aan.

Maagd (24 augustus – 23 september)

Jouw bloem: Nerine

Je kan niet naast de Nerine kijken: de lange steel met stervormige bloemetjes staat voor je positieve kijk op het leven. Net daarom is de bloem jouw soulmate. Je bent zelfverzekerd en graag gezien dankzij je elegante voorkomen. Blijf die positieve vibes vasthouden: ze leveren je meer op dan je zou verwachten.

Weegschaal (24 september – 23 oktober)

Jouw bloem: Dahlia

De Dahlia is een veelzijdige bloem die in eindeloos veel vormen en kleurencombinaties voorkomt. De symboliek van de Dahlia matcht perfect met de eigenschappen van de Weegschaal. De bloem staat onder meer voor innerlijke kracht, elegantie en betrokkenheid.

Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Jouw bloem: Anigozanthos (kangoeroepoot)

Schorpioenen leven voor het avontuur. Je houdt van verleiden, maar je bent ook heel gevoelig en zachtaardig. Anigozanthos is jouw match als het op bloemen aankomt. Met haar zachte, veloursachtige textuur speelt ze perfect in op jouw zachte en romantische kant, en de grillige vorm is de ultieme weerspiegeling van je wilde, speelse kantje.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Jouw bloem: Katoentak

Het contrast tussen de stoere tak en de zachte katoenbollen van de katoentak weerspiegelt je eigenzinnige karakter. Je hebt een enorme aantrekkingskracht door je stabiele voorkomen, maar wie je écht goed kent, weet dat je ook je gevoelige momenten hebt. Wees trots op je bloem, want ze mag gezien worden – net als jij!

Steenbok (22 december – 20 januari)

Jouw bloem: Hippeastrum (Amaryllis)

De Amaryllis is een indrukwekkende verschijning. Haar lange, stevige steel met trompetvormige bloemen staat voor jouw doorzettingsvermogen en standvastigheid. De naam Amaryllis stamt af van het Griekse ‘amarysso’, wat ‘stralen’ betekent. En stralen zal je: ga er helemaal voor en laat je omgeving meeliften op je positieve energie.

Illustraties: Bloomon

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '