Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Meruyert Gonullu via Pexels

Het kan een teken zijn dat je wimpers te vet zijn...

Mijn mascara gaat zo snel weg. Hoe komt dit en wat kan ik eraan doen?

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

We vertelden je al wat je kan doen als je mascara stempelt of uitloopt. Maar wat als het product gewoon van je wimpers verdwijnt? Het is een probleem dat vaker voorkomt dan je denkt! Wij leggen je uit hoe dat kan komen en wat je eraan kan doen.

Eerst en vooral, om te weten hoe je ervoor kan zorgen dat je mascara niet meer ‘verdwijnt’, moet je natuurlijk weten hoe het komt dat dit gebeurt. Daar is een logische verklaring voor. Het kan een teken zijn dat je wimpers te vet zijn.

Smeer jij bijvoorbeeld altijd je dagcrème ook op je ogen (en daarmee ook op je wimpers), doe jij concealer op je oogleden of gebruik je een make-upremover op oliebasis? Die producten kunnen een vet laagje nalaten op je wimpers, waardoor je mascara er snel ‘afglijdt’.

Hoe kan je dit nu vermijden? Als je je crème en/of concealer opdoet, vermijd dan je oogleden. Of breng het product zorgvuldig aan rond je wimpers. Om je make-up te removen, raden we aan om micellair water te gebruiken en nog eens na te spoelen met water.

Opbouwen

Sommige mascara’s ogen nu eenmaal heel naturel. Kies dan liever eens voor eentje met een dramatischer en intens zwart volume-effect, de kans is groter dat die doorheen de dag zichtbaarder blijft. Of kies voor een waterproof variant of eentje die een long lasting-formule heeft. Nog een extra optie is een primer. Die geeft extra hold voor je mascara.

Breng je mascara aan van de wortel tot de punt. Poeder eventueel af en neem daarbij je wimpers deels mee, zodat ze zeker droog zijn. Het is ook een goed idee om verschillende lagen aan te brengen. Met de Stack Mascara van M.A.C kan je bijvoorbeeld heel mooi opbouwen. En werk je make-up af met setting spray voor extra hold.

Lukt het nog steeds niet om je mascara op te houden doorheen de dag? Ook je natuurlijke wimpers zijn mooi zoals ze zijn, dus leer ze accepteren! Wil je absoluut toch volumineuzere en donkerdere wimpers? Dan is het misschien een idee om naar alternatieven te kijken zoals wimperverlenging, wimperextensions of wimperlifting.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '