Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Is je huid zowel droog als vet? Zo pak je beide aan.

Ik heb een gemengde huid, hoe moet ik die verzorgen?

Er bestaan verschillende huidtypes, van droog tot vet of gevoelig. Maar je kan ook een gemengde huid hebben waarbij je zowel last hebt droge als vettere plekken met puistjes of verstopte poriën. In deze Frequently Asked Beauty Questions geven we je tips om je huid goed te verzorgen.

Als je een gemengde of gecombineerde huid hebt zijn sommige zones van je gelaat eerder droog en andere eerder vet. Je kan bijvoorbeeld droge wangen hebben en tegelijk een vette T-zone met zwarte puntjes en/of puistjes. Dit maakt het iets moeilijker om je huid te verzorgen, omdat die verschillende zones andere zorg vragen.

Een droge huid wil je zo weinig mogelijk strippen van haar natuurlijke oliën en zo goed mogelijk gehydrateerd houden. Een vettere huid heeft er vooral baat bij om grondig gereinigd en geëxfolieerd te worden, zodat de talgproductie wordt afgeremd en je poriën niet verstopt raken. Maar tegelijk heeft een vette huid ook hydratatie nodig.

Tips voor een gemengde huid

Dit zijn de belangrijkste stappen die niet mogen ontbreken in je routine als je een gemengde huid hebt.

Dagelijks reinigen

Dagelijks reinigen

Dagelijks reinigen

€ 8,93  –  Cerave

Gebruik een cleanser die je huid goed reinigt zonder ze uit te drogen. Deze Hydrating Cleanser is een wereldwijde favoriet voor gemengde huidjes. Hij verwijdert vuilrestjes en onzuiverheden zonder schuimen en zonder je huid uit te drogen.

Shop hier

Wekelijks exfoliëren

Wekelijks exfoliëren

Wekelijks exfoliëren

€ 14,04  –  Bioderma

Een exfoliant (bijvoorbeeld met salicylzuur) verwijdert dode huidcellen en zuivert je poriën waardoor je minder kans hebt op zwarte puntjes en puistjes. Exfoliëren doe je één à twee keer per week en als je een gemengde huid hebt doe je dit liefst enkel op de vette zones. Sébium Night Peel is een milde exfoliant die ‘s nachts inwerkt en je huid laat stralen.

Shop hier

Dagelijks hydrateren

Dagelijks hydrateren

Dagelijks hydrateren

€ 63,90  –  Drunk Elephant.

Zowel een droge als een vette huid heeft dagelijks hydratatie nodig, zeker na het reinigen en exfoliëren. Gebruik een dagcrème met ceramiden, want die versterken je huidbarrière. Hoe sterker je huidbarrière, hoe minder vatbaar ze is voor bacteriën en hoe kleiner de kans dat je puistjes krijgt. Eén van onze favorieten is deze Lala Retro Whipped Moisturizer met een superhandig pompsysteem. Hij is wat duurder maar hij is erg goed en je doet er lang mee.

Shop hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '