Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Elke dag een paar minuutjes voor jezelf zorgen is goed voor je mentale gezondheid.

Vijf tips om van je verzorgingsroutine een mindful moment te maken

Je gezicht, haar en lichaam op een bewuste manier verzorgen kan net zo’n positieve invloed hebben op je gemoed als mediteren. Met deze vijf tips maak jij van je vaste badkamergewoontes een mindful ritueel.

Regelmaat

Regelmaat brengt rust. Creëer een vaste routine die werkt voor jou en herhaal de stapjes elke dag in dezelfde volgorde.

Muziek

Zet zodra je de badkamer binnenkomt zachte achtergrondmuziek op die je een fijn en ontspannen gevoel geeft.

Aromatherapie

Maak gebruik van geuren die een positieve invloed hebben op je gemoed, zoals lavendel, vanille, eucalyptus of sinaasappel.

Niet storen

Schakel stoorzenders uit. Zet je smartphone op ‘niet storen’ en laat je huisgenoten weten dat je even tijd neemt voor jezelf en dat ze je met rust moeten laten.

Bewust zijn

Probeer écht in het moment te leven en zie je badkamer als een veilige cocon. Denk na
over de stapjes die je uitvoert en probeer gedachten die binnenkomen zachtjes weer te laten verdwijnen, net zoals tijdens meditatie.

Mindfulness kan overal

Laura Antonacci, psycholoog en eigenaar van Strength & Sensitivity: ‘Bij de woorden meditatie en mindfulness denken mensen vaak aan twintig minuten stilzitten en aan niets denken, maar dat beeld klopt niet. Eén: het is helemaal oké om in het begin wel gedachten te hebben. Je kijkt er alleen naar als observator en reageert niet meteen, je neemt de tijd om te beslissen wat je met die gedachten doet. En twee: mediteren kan je net zo goed doen terwijl je wandelt, de afwas doet of je vaste badkamerritueel uitvoert. Het gaat erover dat je leert om in het nu te leven en bewust met je activiteit bezig te zijn. Het is bewezen dat dit je stressniveau kan verlagen. Ideaal dus als je minder op automatische piloot wil leven en rustig je dag wil afsluiten of starten.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '