Home Lifestyle ‘Game of Thrones’ wordt in theaterstuk gegoten: ‘Er zullen nieuwe geheimen onthuld...

‘Game of Thrones’ wordt in theaterstuk gegoten: ‘Er zullen nieuwe geheimen onthuld worden’

Het stuk wordt geschreven door 'GoT'-bedenker George R.R. Martin himself!

Game of Thrones theaterstuk
© HBO

Het is intussen al bijna twee jaar geleden dat de laatste aflevering van ‘Game of Thrones’ werd uitgezonden, maar het ‘GoT’-tijdperk is nog lang niet voorbij. Naast een aantal spin-offs zou er nu ook een Broadway-theaterstuk in de maak zijn.

Na acht seizoenen en 73 afleveringen breide HBO in 2019 een einde aan de – tot nu toe – populairste reeks van de eeuw. Maar het einde van het ‘Game of Thrones’-verhaal is nog lang niet in zicht. Zo zijn er plannen voor maar liefst vijf (!) spin-offseries, waarvan de prequel ‘House of the Dragon’ al in de maak is. Er komt volgens The Hollywood Reporter nu ook een ‘GoT’-theaterstuk dat te zien zal zijn op Broadway in New York, maar ook in theaters in Londen en Australië.

‘Liefde, wraak en waanzin’

Er werden ook al enkele details over het theaterstuk gelost. Zo zal GoT-bedenker George R.R. Martin himself samen met de bekroonde toneelschrijver Duncan MacMillan en regisseur Dominic Cooke het script schrijven. Ook theaterproducers Simon Painter en Tim Lawson werken mee aan het project. Volgens The Hollywood Reporter zullen een aantal iconische personages, waaronder Ned Stark en Jaime Lannister, op de planken verschijnen en zal het stuk zich afspelen op een cruciaal moment in de geschiedenis van Westeros: tijdens The Great Tourney at Harrenhal, een wedstrijd die slechts zestien jaar vóór de gebeurtenissen in de serie plaatsvond. ‘Het verhaal draait om liefde, wraak en waanzin, terwijl er nieuwe geheimen en leugens onthuld worden’, luidt de officiële beschrijving van het stuk. Op en top ‘Game of Thrones’, dus!

‘Er wordt in mijn romans vaak naar die wedstrijd verwezen. Nu kunnen we eindelijk het volledige verhaal vertellen… op het podium!’, aldus Martin in een statement. ‘Er is een geweldig team samengesteld om het verhaal te vertellen. Het is onze droom om Westeros naar Broadway te brengen, naar West End, naar Australië en uiteindelijk ook naar een podium bij jou in de buurt. Het wordt spectaculair.’ Als alles goed gaat (lees: en als Martin voor de verandering wél wat vaart wil zetten achter het script), zal het theaterstuk in 2023 in première gaan op Broadway.

Lees ook: