Home Lifestyle Casting voor de langverwachte ‘Game of Thrones’-prequel is eindelijk begonnen

Casting voor de langverwachte ‘Game of Thrones’-prequel is eindelijk begonnen

‘House of the Dragon’ is voorlopig gepland voor 2022.

game of thrones
© HBO

De ‘Game of Thrones’-prequel zou pas in 2022 op de planning staan, maar er lijkt nu toch al schot in de zaak te komen. Zo zou de casting voor de serie reeds begonnen zijn. Volgens geruchten zijn ze bij HBO alvast op zoek naar twee vrouwelijke hoofdrolspeelsters. Heb jij al iemand in gedachten?

De ‘Game of Thrones’-prequel kreeg de naam ‘House of the Dragon’ en zal in totaal uit tien afleveringen bestaan. Het verhaal zelf speelt zich ook af in Westeros, maar we gaan wel 300 jaar terug in de tijd. Onze favoriete personages krijgen we dus helaas niet te zien. Wel is de nieuwe reeks gebaseerd op de familie Targaryen. Vermoedelijk kunnen we dus wel een aantal lookalikes van Daenerys, inclusief ijzig blond haar, spotten.

House of the Dragon

In het boek ‘Fire & Blood’, dat eveneens geschreven werd door George R. R. Martin, waar de prequel op gebaseerd is, komen we meer te weten over de familiegeschiedenis van de Targaryens. Een aantal personages die aan bod zullen komen zijn koning Viserys I, prinses Rhaenyra Targaryen en haar broer Aegon II Targaryen. Deze laatste is alvast verantwoordelijk voor de burgeroorlog die bekendstaat als Dance of Dragons.

Volgens geruchten zijn ze bij HBO momenteel op zoek naar actrices voor de rol van de prinses, die ergens achteraan de 20 zou moeten zijn. Verder zijn ze ook al aan het zoekan naar geïnteresseerden voor het personage van Alicent Hightower, zij is de tweede vrouw van de koning en de stiefmoeder van prinses Rhaenyra. Daarnaast heeft Alicent ook al drie eigen kinderen met koning Viserys.

Bekend versus onbekend

Voorlopig werden er dus nog geen acteurs gecast, maar de prequel zou wel al twee showrunners hebben, namelijk Ryan Condal en Miguel Sapochinik. Ryan en Miguel waren in het verleden onder meer verantwoordelijk voor twee befaamde afleveringen van ‘Game of Thrones’ waaronder ‘The Battle of the Bastards’ en ‘The Winds of Winter’.

Fans lijken alvast te geloven dat de makers na ‘Game of Thrones’ dit keer minder bekende acteurs en actrices zullen kiezen om de hoofdrollen te vervullen. Al werd wel Naomi Watts aanvankelijk gecast voor de hoofdrol in een andere prequel over de reeks die ondertussen geschrapt werd. Wij zijn dan ook erg benieuwd welke richting de makers willen uitgaan met ‘House of the Dragon’.

Lees ook: