Home Lifestyle ‘Game of Thrones’-prequel ‘House of the Dragon’ zal pas in 2022 verschijnen

‘Game of Thrones’-prequel ‘House of the Dragon’ zal pas in 2022 verschijnen

De reeks zal focussen op de Targaryens.

house of the dragon
© HBO

Een van de beste series aller tijden blijft ‘Game of Thrones’, maar daar kwam na 8 seizoenen helaas een einde aan. We kijken dan ook al volop uit naar de prequel! Toch moeten we daar helaas nog even op wachten, want ‘House of the Dragon’ zal volgens HBO pas in 2022 verschijnen.

Netflix bombardeert ons voortdurend met keigoede series die we met plezier tot een kot in de nacht bingewatchen. Toch blijft ons hart nog altijd bij ‘Game of Thrones’ liggen. De serie had werkelijk alles wat we van een topreeks verwachten: spanning, onverwachte wendingen, actie, romantiek, seks, knappe hoofdrolspelers, emotie en natuurlijk ook veel humor. We kunnen discussiëren over het al of niet stomme einde, de meningen zijn daarover heel uiteenlopend, maar dat verandert niets aan het feit dat ‘GoT’ geweldig was.

Verovering van Westeros

Toen HBO aankondigde dat er een prequel komt, deden we dan ook spontaan een vreugdedansje. De reeks zal ‘House of the Dragon’ heten en zal focussen op de Targaryens, waar Daenerys dus een afstammeling van was. Het begint bij Aegon die Westeros verovert en de zeven koninkrijken onder zijn heerschappij brengt. Aangezien het een prequel is, keren we terug naar de eerste dagen van Westeros. Dit verhaal zal zich dus afspelen 300 jaar vóór de gebeurtenissen van ‘Game of Thrones’. De serie is gebaseerd op de ‘Fire and Blood’-boeken van George R. R. Martin, dezelfde schrijver achter ‘GoT’, dus eigenlijk kan het alleen maar steengoed zijn.

Helaas deelde Casey Bloys, het hoofd programmatie bij HBO, nu mee dat we nog een tijdje zullen moeten wachten op de prequel. ‘”House of the Dragon” zal pas ergens in 2022 verschijnen’, aldus Casey. ‘We leggen nu wel onze volledige focus op deze serie.’ Daarmee verwijst hij naar die andere prequel van ‘GoT’ die geschrapt werd. Wie er zal meespelen in de nieuwe serie is voorlopig nog niet geweten. Tja, geduld is een schone deugd zeker? En ondertussen kunnen we de pijn een beetje verzachten met het nieuwe seizoen van ‘Sex Education’.

Lees ook: