Home Lifestyle ‘The Silence of the Lambs’-personage Clarice krijgt haar eigen serie

‘The Silence of the Lambs’-personage Clarice krijgt haar eigen serie

De sequel gaat dieper in op het persoonlijke verhaal van de jonge FBI-agente.

the silence of the lambs
© MGM

‘The Silence of the Lambs’, met Jodie Foster als jonge agente Clarice die voor het oplossen van een nieuwe zaak de hulp inroept van de vreselijke seriemoordenaar Hannibal Lecter, is een echte filmklassieker. Die eerste krijgt nu haar eigen serie als sequel op de populaire thriller.

De film dateert al uit 1991, velen onder ons waren toen zelfs nog niet geboren, maar toch moet je – als dat nog niet gebeurd is – ‘The Silence of the Lambs’ op je must watch-lijstje zetten. Het is een superspannende thriller met in de hoofdrol Anthony Hopkins die in de huid kruipt van Dr. Hannibal Lecter, een seriemoordenaar met kannibalistische trekjes. Zijn tegenspeelster Jodie Foster vertolkt een jonge FBI-agente Clarice Starling die zijn hulp inroept om een nieuwe gestoorde crimineel op te pakken.

Sequel

Hun bizarre verstandhouding geeft je de kriebels en zorgt ervoor dat je de hele film door op het puntje van je stoel of beter gezegd zetel blijft zitten. CBS, een grote Amerikaanse zender, gaat nu in samenwerking met de makers van de film bij MGM een sequel maken rond het personage van Clarice. Het gaat dan niet om een nieuwe film, maar om een televisieserie. De serie zal geschreven worden door Alex Kurtzman en Jenny Lumet, die ook meehielpen met onder andere ‘Star Trek’.

‘Clarice’ zal zich afspelen in 1993, een jaar na de feiten in ‘The Silence of the Lambs’. De serie vertelt het persoonlijke verhaal van de agente wanneer ze terug in het veld gaat, na haar ervaringen met Hannibal, om andere seriemoordenaars te vatten. Liefhebbers van thrillers of misdaadseries zullen hier ongetwijfeld op hun wenken bediend worden. Wanneer de opnames van start gaan én vooral: welke actrice de eer krijgt om deze rol te vertolken, is nog niet duidelijk. Wij hopen alvast dat deze reeks ook bij ons te zien zal zijn!

Benieuwd wat je mag verwachten van ‘Clarice’? Ga dan even terug in de tijd en bekijk onderstaande trailer van ‘The Silence of the Lambs’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: