Home Lifestyle Film Van de hippogrief tot de delfstoffer: BBC werkt aan docu over J.K....

Van de hippogrief tot de delfstoffer: BBC werkt aan docu over J.K. Rowlings magische dieren

Stephen Fry, de koning van de voice-overs, zal zijn stem lenen aan de natuurdocumentaire.

J.K. Rowling
© Warner Bros.

Er wordt dit jaar niet alleen gewerkt aan een derde ‘Fantastic Beasts’-film, maar ook aan een heuse ‘Fantastic Beasts’-natuurdocumentaire. BBC One kondigt aan dat het met een docu over de oorsprong van en de verhalen rond de magische wezens uit J.K. Rowlings boeken komt.

Terzielers, hippogriefen, delfstoffers, centaurs, eenhoorns: Harry Potter-lezers maakten doorheen de jaren kennis met heel wat magische dieren. Sommigen ontsproten volledig aan J.K. Rowlings fantasie, anderen – zoals de feniks – zijn mythische wezens waarover allang verhalen bestaan. Rowling wijdde al volledige boeken aan de verschillende beestjes, maar BBC One wilt ons nog verder meenemen in de wereld van de magische wezens. De zender kondigde aan dat het in een nieuwe natuurdocumentaire van een uur op zoek gaat naar linken tussen de magische dierenverhalen en de werkelijkheid.

En het wordt nog beter, want niemand minder dan schrijver, acteur en presentator Stephen Fry zal de voice-over van de docu inspreken. Fry is ook degene die alle audioboeken van Harry Potter insprak. Naar zijn diepe stem en heerlijk Brits accent kan je úren luisteren.

© Getty

BBC One werkt voor z’n ‘Fantastic Beasts’-docu samen met Warner Bros. en het Natural History Museum in Londen. In dat museum opent deze lente ook een ‘Fantastic Beasts’-tentoonstelling, waarvan beelden te zien zullen zijn in de documentaire. Volgens BBC worden ‘de creatieve kracht van televisie, film, literatuur en wetenschap gecombineerd in wat de meest ambitieuze exhibitie in het museum tot nog toe zal zijn’. Een exacte datum voor de tentoonstelling is nog niet geweten. Het is ook niet duidelijk wanneer de docu zal uitkomen.

Lees ook: