Home FASHION & BEAUTY Fashion ZIEN: Alexa Chung en Tan France gaan op zoek naar nieuw talent...

ZIEN: Alexa Chung en Tan France gaan op zoek naar nieuw talent in modewedstrijd ‘Next in Fashion’ op Netflix

Tien afleveringen lang strijden 18 modeontwerpers om een geldsom van 250.000 dollar én de kans om een collectie uit te brengen bij Net-a-Porter.

Next in Fashion
© Netflix

Move over, Heidi Klum. Woensdag 29 januari gaat Netflix’ nieuwste talentenjacht ‘Next in Fashion’ van start. Gastvrouw en -heer zijn niemand minder dan Alexa Chung en Tan France, bekend van ‘Queer Eye’. Tien afleveringen lang zullen 18 ontwerpers van over de hele wereld strijden om de hoofdprijs: een geldsom van $ 250.000 en een collectie bij Net-a-Porter.

Een talentenjacht waarbij aankomende designers elke week een nieuwe look moeten creëren en er aan het eind van de aflevering van een van hen afscheid wordt genomen onder het motto ‘One day you’re in, the next day you’re out’? Toegegeven, ‘Next in Fashion’ doet erg denken aan ‘Project Runway’, de tv-wedstrijd gepresenteerd door topmodel Heidi Klum.

Next in Fashion

Mode-expert Tan France en it-girl en modeontwerpster Alexa Chung zijn gastheer en -vrouw van dienst.

Geen groentjes

De eerste trailer moet ons overtuigen dat Tan France – de mode-expert in ‘Queer Eye’ – en Alexa Chungs nieuwe show géén kopie van Klums ‘Project Runway’ is. Zo ging Netflix op zoek naar 18 ontwerpers van over de hele wereld. Groentjes zijn de kandidaten echter niet. Zo vertelt een van de ontwerpers in onderstaande preview dat ze reeds voor Stella McCartney en Alexander Wang werkte.

Tien afleveringen lang zullen de ontwerpers strijden om een geldsom van $ 250.000 (€ 225.000) en de kans om een collectie te ontwerpen voor de high-end webshop Net-a-Porter.

De gastjury bestaat uit modeontwerpers, modellen en stylisten onder wie Eva Chen, Monique Lhuillier, Prabal Gurung, Phillip Lim, Adriana Lima, Christopher Kane, Beth Ditto en Tommy Hilfiger.

Tan France en Alexa Chung bekijken samen met een ontwerper zijn patronen.

Hoewel het een modewedstrijd blijft, lijkt de toon van ‘Next in Fashion’ alvast minder hard en giftig dan die van ‘Project Runway’, waar het werk van de kandidaten vaak tot tranen toe werd afgebroken door de jury. France heeft maar drie regels: het mag niet saai of ‘blah’ zijn en de ontwerpen moeten je naar adem doen snakken.

‘Next in Fashion’ is vanaf woensdag 29 januari te zien op Netflix.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nog meer tv-nieuws: