Home Lifestyle ‘Snowpiercer’: dit is alles wat we tot nu toe weten over het...

‘Snowpiercer’: dit is alles wat we tot nu toe weten over het tweede seizoen

Twee personages zullen alvast een veel grotere rol krijgen.

snowpiercer
© Netflix

Netflix kondigde midden juni al aan dat er een tweede seizoen van ‘Snowpiercer’ komt en na het bekijken van de laatste aflevering van het eerste seizoen (opgelet: spoilers!) weten we al iets meer over wat we in het vervolg van de reeks mogen verwachten. Benieuwd?!

In de tiende en laatste aflevering van seizoen één zien we hoe Snowpiercer ingehaald wordt door een andere trein. De tweede trein kreeg de naam Big Alice en zorgt er uiteindelijk voor dat de 994 wagons stil komen te staan. Iedereen weet dat het Mr. Wilford is die de touwtjes in handen heeft, maar toch krijgen we iemand anders als eerste te zien. Een jong meisje genaamd Alexandra maakt haar opwachting en ze blijkt uiteindelijk de dochter van Melanie Cavill te zijn. Alleen is zij hier nog niet van op de hoogte…

Nieuwe gezichten

In het tweede seizoen van ‘Snowpiercer’ zullen we dus een stuk meer te zien krijgen van zowel Alexandra (gespeeld door Rowan Blanchard) en Mr. Wilford. Niemand minder dan Sean Bean mag trouwens de rol van deze laatste op zich nemen. Sean kennen we onder meer van ‘The Lord of the Rings’ en ‘Game of Thrones’. De productie van het tweede seizoen was al begonnen in de herfst van 2019, maar door de gevolgen van het coronavirus is het nog niet geweten wanneer de nieuwe afleveringen op Netflix zullen verschijnen.

‘We waren net het tweede seizoen aan het afronden toen plots alles werd stopgezet omwille van de pandemie’, aldus Annalise Basso. Zij speelt in de serie de rol van de gemene en tikkeltje gestoorde LJ Folger. In hetzelfde interview bevestigde de actrice ook dat de komende afleveringen zich hoofdzakelijk zullen afspelen op de trein zelf. ‘Ik hoop dat we op een dag van de trein kunnen, maar ik heb geen idee of dit ooit zal gebeuren’, aldus Basso.

Showrunner Graeme Manson vertelde dan weer dat de relaties van de passagiers stevig door elkaar geschud zullen worden in seizoen twee. ‘Het is ontzettend leuk om te zien wat er kan gebeuren als twee totaal verschillende personages met elkaar in contact komen’. Over de toekomst van de serie kon Manson nog niet veel zeggen. Een derde seizoen is momenteel nog niet bevestigd, maar de huidige showrunner heeft duidelijk grote plannen met ‘Snowpiercer’. ‘Met zo’n cast kijken we zeker naar zo’n vijf tot zes seizoenen’. Fingers crossed, dus!

Lees ook: