Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Eén

De acteur speelde vroeger een hoofdrol in 'Familie'.

‘Thuis’ verwelkomt bekend gezicht in soap

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

‘Thuis’ loopt alweer op z’n einde, maar toch kan je vanaf dinsdag 14 juni een nieuw gezicht spotten in de reeks. Het is een oude bekende, die vroeger een hoofdrol speelde in die andere populaire Vlaamse soap ‘Familie’.

Binnen twee weekjes moeten ‘Thuis’-fans hun favoriete serie weer een paar maandjes missen. Het is dan tijd voor de jaarlijkse zomerstop. Dat betekent dat er stilletjesaan naar een spetterende seizoensfinale wordt toegewerkt. Die zal op vrijdag 24 juni bestaan uit een dubbele (!) aflevering. Toch komt op het einde van dit seizoen nog een nieuw gezicht piepen in de reeks. Al is nieuw hier met een serieuze korrel zout te nemen, want de acteur is een oude bekende.

Gezonde stress

Hij speelde vroeger een hoofdrol in ‘Familie’ waar hij in de huid kroop van Peter Van den Bossche. Hij maakte vroeger samen met Pat Krimson deel uit van de groep Leopold 3 en speelt binnenkort ook mee, samen met zijn vrouw Bieke Ilegems, in het interactieve theaterstuk ‘Assisen 4: De Sterrenmoord’. We hebben het natuurlijk over Erik Goossens (54). Vanaf dinsdag 14 juni kruipt hij in ‘Thuis’ in de huid van rechter Alexander Cosyns.

Erik stond in april voor de allereerste keer op de set van ‘Thuis’. ‘Ik voelde die ochtend gezonde stress, maar die vloog weg vanaf de eerste seconde’, aldus de acteur. ‘Wat me opviel is de gewoonheid waarmee “Thuis” gemaakt wordt. Je komt in een goed draaiende machine terecht en dat geeft vertrouwen als je er start.’

Vol van zichzelf

Hij vertelt nog wat meer over zijn personage: ‘Alexander is heel zelfzeker en ook wel charmant. Maar tegelijk is hij vol van zichzelf. Hij laat merken aan anderen dat hij zichzelf geweldig goed vindt, zowel in zijn privéleven als in zijn werk als rechter.’ Het is via Tom (Wim Stevens) dat hij in de soap zal verschijnen. Tom is Eriks studiegenoot waar hij vroeger vaak mee uitging en hij komt door een rechtszaak terug in contact met hem waardoor hun vriendschap weer oplaait.

Eriks eerste dag op de set.

‘Thuis’ kan je elke weekavond om 20u10 zien op Eén.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '