Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Uitgezonderd.

Na enkele succesvolle online voorstellingen door de pandemie kan je de spanning opnieuw live beleven.

ZIEN: eerste beelden van interactief theaterstuk ‘Assisen 4: De Sterrenmoord’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Cultuur hoeft niet altijd saai te zijn. Ruil die tv eens een avondje in voor het theater en kijk je ogen uit tijdens ‘Assisen 4: De Sterrenmoord’, een voorstelling waarin je zélf betrokken wordt. Het publiek is namelijk de jury!

Door de coronacrisis bleven de theaterzalen in 2020 en 2021 leeg. Theaterhuis Uitgezonderd. van James Cooke had daar de ideale oplossing voor: een online theatervoorstelling! Zo konden de acteurs en actrices blijven spelen tijdens die moeilijke tijden én konden wij genieten van hun steengoede skills. Ze gingen zelfs nog een stapje verder en maakten er een interactief stuk van waarbij het publiek betrokken werd.

Vergiftiging

Het opzet was telkens een rechtszaak waarbij jij, ik, je buurman, je nonkel en zelfs je baas in de jury konden zetelen en mochten beslissen over het lot van de beklaagde. Je kreeg een week lang filmpjes te zien over de zaak met getuigenissen van familie en vrienden, pleidooien van advocaten en natuurlijk het verhaal van de beschuldigde. Op basis daarvan moesten de mensen thuis beslissen over zijn/haar/hun lot. ‘Assisen Online’, ‘Assisen Online 2 – De Kerstmoord‘ en ‘Assisen Online – De Wraakmoord‘ waren een groot succes, dus het is nu tijd voor ‘Assisen 4: De Sterrenmoord’.

Opvallende lezers hebben gezien dat er een woordje wegviel in de titel: online! We mogen ons dus weer nestelen in de comfy theaterstoelen en het spektakel live beleven in de zaal. Dit keer wordt een invloedrijk culinair journalist Hubert Van Parijs dood aangetroffen in zijn huis. De man is vergiftigd en onderzoek leidt naar chef  Lucien Valcke van het sterrenrestaurant Chez Lulu. Hubert gaf de man namelijk een slechte recensie.

Heftig

Wat je voordien online volgde, vindt hier dus plaats op het podium vlak voor je neus. Pleidooien, getuigenissen en andere verhalen, allemaal met één doel: achterhalen wat er écht gebeurde. Benieuwd wat je mag verwachten? Het productiehuis loste de eerste beelden van de voorstelling, en het ziet er opnieuw behoorlijk heftig uit.

Er doen trouwens heel wat bekende koppen mee waaronder Kim Van Oncen, Manou Kersting, Erik Goossens, Bieke Ilegems, Peter Thyssen, Tom Audenaert, Frans Maas en Veerle Malschaert. Je kan ‘Assisen 4: De Sterrenmoord’ vanaf 18 juni gaan bekijken in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Het stuk loopt tot en met 3 juli. Tickets voor de middag of avondvoorstellingen kan je op de website kopen en zijn verkrijgbaar vanaf 28,50 euro. Kaartjes zijn ook te koop op deze website.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '