Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

'Wat een mooi verhaal zou moeten worden, eindigde in een nachtmerrie', aldus Thomas.

Winnaars ‘Paradijs zoekt Personeel’ keerden na een maand al terug uit Zanzibar

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Een jaar lang een luxeresort in het tropische Zanzibar uitbaten. Dat was wat een koppel kon winnen in het VTM-programma ‘Paradijs zoekt Personeel’. Het leek te mooi om waar te zijn, en dat was het blijkbaar ook!

De koppels die meededen aan ‘Paradijs zoekt Personeel’ moesten wekenlang een driekoppige jury én de eigenaars van Zanziblue overtuigen dat het luxeresort Zanziblue bij hen in goede handen was. Als toekomstige managers leerden ze alles van het hotelwezen: van het zwembad kuisen, over het zeewier van het strand wegharken tot de gasten op hun wenken bedienen. Ileen (30) en Thomas (30) die zeven jaar lang de wereld rondreisden en werkten in verschillende landen wonnen de finale en zagen zo hun droom werkelijkheid worden. Of toch niet?

Nachtmerrie

Thomas gaf een update over hun nieuwe leven op Instagram en wat blijkt: ze keerden na amper een maand al terug uit Zanzibar. Enorm zuur, want ze hadden alles al verkocht in ons Belgenlandje. ‘Wat een mooi verhaal zou moeten worden, eindigde in een nachtmerrie’, schreef hij in zijn Stories. ‘Veel loze beloftes, onmenselijke behandeling en vooral wat een toxische werksfeer. Wat een vergiftigd geschenk.’

Het koppel boekte op eigen houtje een vliegtuigticket naar België, aangezien ze blijkbaar zelfs nog steeds wachten op de terugbetaling van hun heenvlucht aan het begin van hun grote avontuur. Het is duidelijk dat ze enorm teleurgesteld zijn.

Wijze lessen

Gelukkig laten ze hun hoofd niet hangen. Thomas deelt zelfs enkele wijze lessen die hij leerde uit dit alles, waaruit we kunnen opmaken dat het een en het ander toch misliep in Zanziblue. Als we zijn Stories mogen geloven, werden ze onderbetaald, werden ze gebruikt als een marketingstunt, gekleineerd én bedrogen. Zijn besluit: ‘Wees altijd jezelf, en geniet van het leven’. Iets wat blijkbaar niet meer kon in hun functie als hotelmanagers van Zanziblue.

Stroeve samenwerking

VTM betreurt het voorval. ‘Het is bijzonder jammer dat het avontuur van Thomas en Ileen in Zanzibar sneller eindigde dan voorzien’, vertelt Tine Danschutter, persverantwoordelijke bij VTM. ‘Na afloop van het programma zijn ze samen met de eigenaars van het resort vol enthousiasme begonnen aan hun hoofdstuk in Zanzibar. Helaas bleek de samenwerking na enkele maanden stroever te verlopen dan verwacht. Daarop besloten ze elk hun eigen weg te gaan. Dat is bijzonder jammer, maar met wat Thomas en Ileen in het programma hebben laten zien, zijn we ervan overtuigd dat ze alsnog hun droom zullen waar maken.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '