Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Disney

Terug naar Genovia!

Disney werkt aan een derde ‘The Princess Diaries’-film

Annelies Hart

In het begin van de jaren 2000 werden we betoverd door Mia, een schijnbaar doodgewone tiener die plots te horen kreeg dat ze een prinses was. ‘The Princess Diaries’ staat bij iedereen in het geheugen gegrift als puur jeugdsentiment en achttien jaar na de tweede film, is er nu sprake van een vervolg.

De tijd is eindelijk gekomen: we gaan terug naar Genovia! Dit fictieve ,maar geliefde land is waar koningin Amelia Mignonette Thermopolis Renaldi regeert, of gewoon Mia voor de vrienden. In 2001 maakten we kennis met ‘The Princess Diaries’ waarin de doodgewone en ietwat klungelige tiener Mia te horen krijgt dat ze de kleindochter is van de koningin van Genovia. Het is haar taak om op termijn de troon te betreden en dus doet haar oma, koningin Clarisse Renaldi, er alles aan om Mia klaar te stomen voor haar intrede in de monarchie.

De film was een gigantisch succes en kreeg dan ook snel een vervolg, maar sinds 2004 hoorden we niets meer van de reeks. Tot nu. Entertainmentsite IndieWire bevestigde zonet dat een derde “Princess Diaries”-film momenteel in ontwikkeling is bij Disney. Het script wordt geschreven door Aadrita Mukerji (‘Supergirl’). De derde film wordt een vervolg op de originele filmreeks, waarin Anne Hathaway en Julie Andrews de hoofdrollen speelden.

‘Ik zou het fantastisch vinden’

Er zijn geen castingaankondigingen gedaan. We weten dus niet zeker of de dames hun iconische rollen opnieuw zullen opnemen, maar Anna Hathaway was eerder al enthousiast over een eventueel vervolg. ‘Ik zou geen nee zeggen, meer nog: ik zou het fantastisch vinden’, vertelde Hathaway in oktober aan Entertainment Tonight. ‘Als er een manier is om Julie Andrews erbij te betrekken, denk ik dat we het waar kunnen maken. Ik zou zelfs bereid zijn om gewoon een green screen achter haar te zetten, zodat ze van eender waar kan acteren.’

Julie Andrews liet eerder dit jaar weten dat ze het ’te laat’ vindt omdat de regisseur van de twee films, Garry Marshall, ondertussen overleden is. ‘Er was eerder al sprake van een vervolg, maar ik denk niet dat het ervan zal komen’, aldus Andrews aan The Hollywood Reporter. ‘Voor mij lijkt het nu te ver weg om er nog op terug te komen. Het is een mooie gedachte, maar ik denk niet dat het mogelijk zou zijn.’

Maar wij houden er de hoop in. Nu de plannen concreet zijn bij Disney, kan alles nog... Op naar Genovia!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '