Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

De stemmencast bestaat uit bekende namen zoals Ewan McGregor, Tilda Swinton en Cate Blanchett.

TRAILER: in Guillermo del Toro’s ‘Pinocchio’ worstelt de houten pop met zijn vaders verwachtingen

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Na een teaser brengt Netflix nu ook een trailer van Guillermo del Toro’s ‘Pinocchio’ uit. Daarin zien we hoe de houten pop worstelt met de verwachtingen van zijn vader en besluit het huis te verlaten om hem minder tot last te zijn...

Eerder dit jaar kwam er al een live-actionremake van ‘Pinocchio’ uit op Disney+. Maar ook Netflix is aan de slag gegaan met de bekende houten pop. Alleen heeft Netflix het klassieke verhaal van Carlo Collodi in een volledig ander jasje gestoken.

Niemand minder dan filmmaker Guillermo del Toro, bekend van onder andere meesterwerken als ‘The Shape of Water’ en ‘Pan’s Labyrinth’, zette zijn schouders onder de project en maakte van het verhaal een stopmotionmusical.

Verwachtingen

In ‘Guillermo del Toro’s Pinocchio’ volgen we de buitengewone reis van een houten jongen die door een vaderwens op magische wijze tot leven wordt gebracht. De film speelt zich af tijdens de opkomst van het fascisme in het Italië van Mussolini en is een verhaal over liefde en ongehoorzaamheid. Ondertussen worstelt Pinokkio om aan de verwachtingen van zijn vader te voldoen.

En dat zien we ook in de trailer. In tegenstelling tot het verhaal van Disney wordt Pinokkio niet ontvoerd door een sluwe dieren, maar besluit hij in deze film om zijn ouderlijke thuis zelf te verlaten om zo zijn vader niet meer tot last te zijn.

De stemmencast bestaat uit bekende namen zoals Gregory Mann, Ewan McGregor, Tilda Swinton, Christoph Waltz, Finn Wolfhard, Cate Blanchett en meer. ‘Pinocchio’ is vanaf 9 december te streamen via Netflix.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '