Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

Netflix heeft ook verklapt wanneer we de verfilming van het bekende verhaal ongeveer mogen verwachten.

TEASER: zo ziet Guillermo Del Toro’s versie van ‘Pinocchio’ eruit

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Niet enkel Disney komt met een verfilming van het wereldberoemde verhaal van de houten marionet die een echte jongen wil zijn. Ook Netflix heeft ‘Pinocchio’ op z’n planning staan. En lost daar nu een teaser én een releaseperiode voor!

Iedereen kent wel het verhaal van Pinocchio. En nu is er goed nieuws voor de fans van Academy Award-winnaar Guillermo Del Toro, die verantwoordelijk is voor meesterwerken als ‘The Shape of Water’ en ‘Pan’s Labyrinth’. Netflix komt namelijk met ‘Pinocchio’ naar de streamingdienst en het is de filmmaker die het klassieke verhaal van Carlo Collodi opnieuw mag uitvinden. Al zal dat resultaat er uiteraard helemaal anders uitzien dan de Disney-versie.

De stop-motion animatiefilm en musical zal gaan over de houten marionet die op magische wijze tot leven wordt gewekt om de rouwende houtsnijder Gepetto troost te bieden. We volgen de avonturen van een ondeugende en soms ongehoorzame Pinocchio tijdens zijn zoektocht naar zijn plek in de wereld.

Van Finn Wolfhard tot Tilda Swinton 

Niet alleen de naam van de filmmaker is er trouwens een om u tegen te zeggen. De stemmencast van de originele versie bestaat uit volgende bekende namen: Ewan McGregor, David Bradley, Gregory Mann, Finn Wolfhard, Cate Blanchett, John Turturro, Ron Perlman, Tim Blake Nelson, Burn Gorman, Christoph Waltz en Tilda Swinton. De Nederlandstalige stemmencast wordt later bekendgemaakt.

Een exacte releasedatum voor de prent is nog niet bekend, maar weten wel al dat we film ergens in december mogen verwachten. Ideaal om op Kerstmis met de familie te kijken dus! De teaser ziet er alvast magisch uit!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '