Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© KFDBelgium

Een nobele reddingsmissie in Syrië krijgt een onverwachte, dramatische wending.

TRAILER: ‘Rebel’ van Adil El Arbi en Bilall Fallah grijpt je naar de keel

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De nieuwste film van Adil El Arbi en Bilall Fallah, ‘Rebel’, ging eind mei in wereldpremière op het filmfestival van Cannes. Voor wie daar niet kon bijzijn, is er nu de veelbelovende trailer die je naar de keel grijpt.

Rebel‘ is de vijfde langspeelfilm van het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah die onder meer ook ‘Black‘ en ‘Bad Boys for Life‘ op hun indrukwekkende cv hebben staan. De prent was voor een beperkt publiek al te zien op het gerenommeerde filmfestival van Cannes, en de regisseurs losten al een kort fragment voor de rest van ons. Daarin zagen we hoe Kamal afscheid neemt van zijn kleine broertje.

Brainwashen

Die dikke minuut maakte ons alleszins nieuwsgierig naar meer, en we worden op onze wenken bediend, want de eerste trailer werd gelost. In de video zie je hoe Kamal in Syrië oorlogsslachtoffers wil helpen. Helaas krijgt zijn nobele plan een onverwachte wending wanneer hij gedwongen wordt om zich bij een gelovig militie aan te sluiten in Raqqa. Om te overleven, moet hij dingen doen die niet stroken met zijn waarden en normen.

Ondertussen mist zijn jonge broertje Nassim hem enorm. Kamal is z’n grote held en hij kijkt enorm op naar zijn grote broer. Radicale rekruteerders maken daar misbruik van en beloven Nassim te herenigen met Kamal. Hun mama Leila moet dit alles met lede ogen aanzien en ze probeert Nassim koste wat het kost te beschermen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Je kan ‘Rebel’ vanaf 5 oktober zien in de bioscoop.

Nog meer films waar we naar uitkijken:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '