Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Er is ook hoog bezoek van niemand minder dan Angelina Jolie en Spider-Man. En die zien er letterlijk uit om op te eten!

PREVIEW: het gaat al compleet mis in de eerste aflevering van ‘Bake Off Vlaanderen’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

‘Bake Off Vlaanderen’ gaat morgen van start met vijf creatievelingen die hun beste bakkerskunsten zullen moeten tonen met onder meer een spektakelstuk van hun grote idool. In de preview zien we dat de spanning hoog oploopt en dat de klamme handjes zorgen voor dure foutjes.

Tien zoetekauwen gooien zich in de strijd in het nieuwe seizoen van ‘Bake Off Vlaanderen’ met allen maar één doel: de jury overtuigen van hun baktalent en zo de felbegeerde titel van beste bakker binnenrijven. De kandidaten stelden we eerder al even kort voor aan jullie, en in de eerste aflevering mogen er vijf van hen al tonen wat ze in (peperkoeken)huis hebben!

Zware chemokuur

Joni (41) is een en al enthousiasme. Ze barst van de creatieve ideeën en raast dan ook als een wervelwind door de baktent. De grote vraag is of ze haar kalmte zal kunnen bewaren. Sophie (50) heeft een intensieve job en probeert rust te vinden in haar hobby’s waaronder linedanceclub en bakken. Met zoveel op het spel, is het afwachten of ze ook hier zen zal blijven. Elisa (24) heeft Spaanse roots en die zuiderse passie spat ook van het scherm. Erik (59) is de nestor van de groep. Enkele jaren geleden kreeg hij leukemie. Hij genas na een zware chemokuur en gooide daarna z’n leven om. Hij is nu een fervente hockeyspeler en een goeie bakker natuurlijk. Axl (18) is dan weer de jongste van de groep. Naast bakken houdt hij enorm van planten en heeft hij thuis zo’n zeventigtal unieke stuks staan. Tegen een glaasje zegt hij ook nooit nee.

Hoog bezoek

De zenuwen razen door hun bakkerslijven en dat resulteert in klamme handjes, maar helaas ook in gebroken eierdooiers. Axl voelt de druk op z’n jonge schouders. ‘Tijdens de voorbereiding was ik echt een week ziek van de stress’, vertelt Axl. ‘Ik had een verhoogde bloeddruk en dat op m’n achttiende.’ En hij maakt foutjes die hem weleens duur kunnen komen te staan. ‘Ik heb m’n eierdooiers weggesmeten, maar ik heb net eierdooiers nodig’, panikeert Axl.

Er is trouwens hoog bezoek in de beruchte baktent op het domein van het kasteel van Groenenberg in Sint-Pieters-Leeuw. Zo passeren onder meer Frankie Loosveld uit ‘Het Eiland’, Spider-Man, Pink, Angelina Jolie en Philippe Geubels de revue. En ze zien eruit om op te eten! Letterlijk dan, want de kandidaten moeten als spektakelstuk een 3D-buste maken van hun grote idool. De smaakpapillen van juryleden Regula Ysewijn en Herman Van Dender staan op scherp, want zij moeten bepalen welke bakker na deze eerste aflevering z’n spatels mag inpakken en al naar huis moet.

Bake off Vlaanderen’ kan je vanaf morgen, 16 november, elke woensdag om 21u zien op Play4 en GoPlay.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '