Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Vanavond op Eén zijn Matthias Schoenaerts en Veerle Baetens nog eens in een Vlaamse productie te zien.

9 series en films die je deze week gezien wil hebben

Elke maandag verzamelt onze tv-redactrice de leukste kijktips van de week, zodat je je bijna niet kán vervelen.


Lockdown


‘Lockdown’ is een twaalfdelig project dat ontstond uit coronacreativiteit. Twaalf Vlaamse regisseurs maakten elk een kortverhaal dat zich afspeelt in de bezoekersruimte van een gevangenis. Door die setting zijn er in elk verhaal slechts twee acteurs, de gevangene en de bezoeker. Bovendien worden ze van elkaar gescheiden door een glazen wand. Extra coronaproof dus. Het eerste kortverhaal is onmiddellijk dat met de grootste namen: in ‘Zuur’ speelt Matthias Schoenaerts een man die vastzit omdat hij zijn vriendin, gespeeld door Veerle Baetens, verminkte met zuur. Robin Pront nam de regie op zich. Van maandag tot en met donderdag worden telkens drie kortverhalen getoond. Onder meer Jan Eelen, Kaat Beels, Wouter Bouvijn en Gilles Collier regisseerden een aflevering.

Vanavond, dinsdag, woensdag en donderdag om 21u25 op Eén. 

© VRT

Wonder Woman


‘Wonder Woman 1984’ is een van de vele langverwachte films waarop we door corona nóg langer moeten wachten. In afwachting van het vervolg kan je donderdag naar de eerste film uit 2017 kijken. Gal Gadot trok toen voor het eerst het pakje van de superheldin aan.

Donderdag om 20u35 op VIJF. 

© Warner Bros.

Fate: The Winx Saga


Live-actionremakes zijn de laatste jaren schering en inslag. ‘Winx Club’, de populaire cartoon uit de nillies, is de zoveelste animatiereeks die tot leven gewekt wordt. Vanaf vrijdag volg je op Netflix de avonturen van Bloom, Sky, Stella en de rest, een bende tieners die hun toverkrachten willen perfectioneren.

Vanaf vrijdag op Netflix.

© Netflix

The White Tiger


‘The White Tiger’, gebaseerd op het gelijknamige, gelauwerde boek, is een boek over de klassenongelijkheid in India. Balram is de chauffeur van een rijk koppel, gespeeld door Priyanka Chopra Jonas en Rajkummar Rao. Hij is een nederige man die ervan overtuigd is dat hij er is om hen te dienen, tot zijn bazen hem op een dag in de val lokken om hun eigen vel te redden. Hij ontsnapt en wordt de drijvende kracht van de klassenstrijd in zijn land.

Vanaf vrijdag op Netflix. 

© Netflix

Pixar Popcorn


‘Pixar Popcorn’ is een reeks kortfilms van Pixars getalenteerde artiesten met gloednieuwe miniverhalen rond gekende personages uit onder meer ‘The Incredibles’, ‘Toy Story’, ‘Finding Nemo’, ‘Coco’ en de nieuwste Pixar-film ‘Soul’.

Vanaf vrijdag op Disney+.

© Disney

Hidden Figures


Janelle Monáe, Taraji P. Henson en Olivia Spencer spelen in deze film respectievelijk Mary Jackson, Katherine Johnson en Dorothy Vaughan, drie Afro-Amerikaanse vrouwen die in de jaren 50 potten braken bij de NASA. De prachtige verfilming van een waargebeurd verhaal verscheen in 2016 in de cinema en kreeg toen verschillende nominaties en prijzen.

Vanaf vrijdag op Disney+. 

© Disney

Sprakeloos


‘Sprakeloos’ is de verfilming door Hilde Van Mieghem van Tom Lanoyes gelijknamige boek. Stany Crets speelt een auteur die zijn moeder, die vroeger actrice was, haar spraakvermogen ziet kwijtraken na een beroerte. Het brengt de schrijver terug naar verhalen en herinneringen uit zijn jeugd, en zijn coming-out als homo.

Zaterdag om 21u20 op Eén. 

© Caviar

American Sniper


In de biografische film uit 2014 zie je Bradley Cooper zoals je ‘m nooit eerder zag. De ‘The Hangover’-acteur kruipt in de huid van de Amerikaanse soldaat Chris Kyle, ofwel de dodelijkste schutter aller tijden. Vier keer gaat hij vechten in Irak, maar eenmaal thuis komt hij er al snel achter dat hij de oorlog niet kan achterlaten. De verfilming van Kyles memoires door Clint Eastwood werd genomineerd voor meerdere Oscars.

Zaterdag om 20u25 op Eén. 

© Warner Bros.

Vaiana


Toen Vaiana – of Moana in 2016 aan de verzameling Disneyprinsessen toegevoegd werd, werd ze als revolutionair en feministisch bestempeld. Waarom? Omdat de Polynesische prinses nooit op zoek is naar een man of de liefde, maar wel naar wie ze is en wat ze wil doen met haar leven. Tussen Vaiana en Maui, haar mannelijke tegenspeler, is er nooit meer dan vriendschap. ‘Vaiana’ bewijst dat een Disneyfilm echt geen romantiek nodig heeft om ontroerend te zijn.

Zondag om 17u op VTM. 

© Disney

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '